Zsírjában eltett libamáj
Ha van valaki a környezetedben, aki odavan a különleges ételekért, akkor a saját zsírjában eltett libamáj tökéletes ajándék lehet neki.
Karácsonykor valószínűleg te is kicsit jobban kinyitod a pénztárcádat, és olyan ínyencségeket is megengedsz magadnak, mint például a borsos árú libamáj.
Bár elkészítéséhez némi konyhai jártasság szükséges, az ízélmény biztosan megéri fáradozásaidat.
Ráadásul ez az ételkülönlegesség mesés ajándék lehet azoknak a rokonoknak, barátoknak, akiknek mindene a gasztronómia.
Libamáj egyszerűen
Hozzávalók:
- 1 kg libaháj
- 50 dkg libamáj
- tej
- só
A májat tedd egy tálba, és önts rá annyi tejet, ami ellepi. Amíg a hájat megsütöd, addig hagyd ázni. A hájat mosd meg, vágd kockákra, és tedd egy lábosba, majd alacsony lángon süsd ki a zsírját
Amikor megsült, a zsírt szűrd le a tálba,. A májat vedd ki a tejből, tedd a zsírba, és az első negyedórában fedő alatt, a másodikban fedő nélkül süsd.
Nagyjából 30-40 perc alatt megsül mindkét oldala, ekkor adj hozzá egy evőkanál tejet. Ha kész, tedd egy tálba, öntsd rá a zsírját, és, ha kihűlt, picit sózd meg. Tedd hűtőbe, így jó darabig eláll.
Libamáj makói módra
Hozzávalók:
- 60 dkg libamáj
- 40 dkg libaháj
- 5 szem feketebors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 Jonatán alma
- 1 babérlevél
- oregánó
- só
A májakat mosd meg, szórd meg oregánóval, és tedd hűtőbe. A hájat kockázd fel, tedd egy serpenyőbe, add hozzá a felszeletelt hagymát, az áttört fokhagymát, és süsd meg. A májat tedd egy tepsibe, öntsd rá a zsírt, szórd rá a babérlevelet, a borsszemeket. Tedd mellé a karikára vágott almát, a paradicsomot és a paprikát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsd készre. Tedd a májat egy külön tálba, a leszűrt zsírt öntsd rá, hagyd, hogy lehűljön, és tedd hűtőbe.
Hagymás libamáj
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 60 dkg libaháj
- 60 dkg libamáj
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- só
A libamájat áztasd be tejbe, és tedd hűtőbe egy éjszakára. Másnap vedd ki a tejből, és finoman töröld meg egy papírtörlővel. Tedd félre 20 percre, és hagyd felmelegedni. A hájat darabold fel, adj hozzá két evőkanálnyi vizet, és süsd ki a zsírját. A májat tedd a zsírba, szórd mellé a hámozatlan fokhagymákat és a megpucolt, félbevágott vöröshagymát. Tegyél rá fedőt, és süsd hét percig. Fordítsd meg a májakat, és fedő nélkül újabb hét percig süsd. Egy tűzálló tál aljába szórd bele a pirospaprikát és ízlésed szerint sót. Helyezd rá a májat, majd öntsd rá a leszűrt zsírját. A fokhagymagerezdeket szórd köré, majd hűtsd ki az egészet, és tedd hűtőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Libamáj magyarosan
Hozzávalók:
- 60 dkg libamáj
- 20 dkg libazsír
- 1 dkg pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- majoránna
- bors
A májat mosd meg. A karikára vágott vöröshagymát a zsíron pirítsd meg, majd add hozzá a szintén felkarikázott paprikát és a májat. Szórd rá a pirospaprikát, a majoránnát és pici borsot, és süsd meg mindkét oldalát a felmelegített zsíron. A májat tedd egy tálba, és a leszűrt zsírját öntsd rá. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- bor
- pácolt hús
Sörben és borban pácolt húsok
- libamáj
- gomba
A tökéletes sült libamáj receptje
- tejszín
- ragu