Duplasajtos rakott spagetti borsóval
Hamar kész van, és mindenki szereti
Gyors ebédre vagy vacsorára is tökéletes.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Letisztultan nőies öltözékek egyszerű alapdarabokból: stílusosak és időtállóak »

Két hét smink nélkül: így változik a bőr, ha nem kap festéket – Kipróbáltuk! »

Ultranőies tavaszi szettek lapos talpú cipővel: így lesz csinos nadrággal, ruhával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a friss zöldborsó szezonja, használd ki bátran, de a szokásos borsós fogások mellett próbáld ki ezt az ízletes és pofonegyszerű tésztát is!

A könnyű tésztához könnyű fehérbor dukál, hűts be egy palackkal, és koccintsatok a vacsoránál!

Zöldborsós tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne vagy fussili
  • 25 dkg friss zöldborsó
  • 20 dkg trappista sajt 
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1 fél teáskanálnyi fehérbors
  • só, frissen őrölt bors
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Mint a legtöbb tésztaételnél, itt is célszerű az olaszok kedvenc ételféleségével kezdeni. Tehát forralj vizet, tegyél bele ízlés szerint sót, majd amikor lobog, akkor tedd bele a tésztát is, és főzd fogkeményre. Amíg pedig megpuhul, jöhetnek a többiek. A bacont pirítsd zsírjára, majd add hozzá a borsót, és pár perc alatt dinszteld meg kissé.

Amikor minden szem megpárolódott, öntsd fel a tejszínnel, majd keverd bele a fűszereket, a feketeborsot pedig csak ízlés szerint. Ha elkészült közben a tészta, keverd hozzá a serpenyőben, majd zárd el alatta a gázt.

Vajjal vékonyan kenj ki egy tűzálló tálat, borítsd bele az egészet, reszeld a tetejére a trappista sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd rá alaposan. Tálaláskor szórd meg a parmezánnal, és már kész is.

Még több finom tészta sok-sok sajttal

Szereted a tésztát, és a sajtnak is jó barátja vagy? A következő ételek a sütőben sütve válnak igazi lakomává!

Ezt is szeretjük