Duplasajtos rakott spagetti borsóval
Gyors ebédre vagy vacsorára is tökéletes.
Itt a friss zöldborsó szezonja, használd ki bátran, de a szokásos borsós fogások mellett próbáld ki ezt az ízletes és pofonegyszerű tésztát is!
A könnyű tésztához könnyű fehérbor dukál, hűts be egy palackkal, és koccintsatok a vacsoránál!
Zöldborsós tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg penne vagy fussili
- 25 dkg friss zöldborsó
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 fél teáskanálnyi fehérbors
- só, frissen őrölt bors
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Mint a legtöbb tésztaételnél, itt is célszerű az olaszok kedvenc ételféleségével kezdeni. Tehát forralj vizet, tegyél bele ízlés szerint sót, majd amikor lobog, akkor tedd bele a tésztát is, és főzd fogkeményre. Amíg pedig megpuhul, jöhetnek a többiek. A bacont pirítsd zsírjára, majd add hozzá a borsót, és pár perc alatt dinszteld meg kissé.
Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?
Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor minden szem megpárolódott, öntsd fel a tejszínnel, majd keverd bele a fűszereket, a feketeborsot pedig csak ízlés szerint. Ha elkészült közben a tészta, keverd hozzá a serpenyőben, majd zárd el alatta a gázt.
Vajjal vékonyan kenj ki egy tűzálló tálat, borítsd bele az egészet, reszeld a tetejére a trappista sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd rá alaposan. Tálaláskor szórd meg a parmezánnal, és már kész is.
Még több finom tészta sok-sok sajttal
Szereted a tésztát, és a sajtnak is jó barátja vagy? A következő ételek a sütőben sütve válnak igazi lakomává!
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!
- kukorica
- liszt
Eredeti tortillarecept
- élesztő
- kelt tészta
Omlós pogácsarecept - Dupla adag sajttal
- pizza
- paradicsom