Duplasajtos rakott spagetti borsóval
Hamar kész van, és mindenki szereti
Gyors ebédre vagy vacsorára is tökéletes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a friss zöldborsó szezonja, használd ki bátran, de a szokásos borsós fogások mellett próbáld ki ezt az ízletes és pofonegyszerű tésztát is!

A könnyű tésztához könnyű fehérbor dukál, hűts be egy palackkal, és koccintsatok a vacsoránál!

Zöldborsós tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne vagy fussili
  • 25 dkg friss zöldborsó
  • 20 dkg trappista sajt 
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • 1 fél teáskanálnyi fehérbors
  • só, frissen őrölt bors
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Mint a legtöbb tésztaételnél, itt is célszerű az olaszok kedvenc ételféleségével kezdeni. Tehát forralj vizet, tegyél bele ízlés szerint sót, majd amikor lobog, akkor tedd bele a tésztát is, és főzd fogkeményre. Amíg pedig megpuhul, jöhetnek a többiek. A bacont pirítsd zsírjára, majd add hozzá a borsót, és pár perc alatt dinszteld meg kissé.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Amikor minden szem megpárolódott, öntsd fel a tejszínnel, majd keverd bele a fűszereket, a feketeborsot pedig csak ízlés szerint. Ha elkészült közben a tészta, keverd hozzá a serpenyőben, majd zárd el alatta a gázt.

Vajjal vékonyan kenj ki egy tűzálló tálat, borítsd bele az egészet, reszeld a tetejére a trappista sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd rá alaposan. Tálaláskor szórd meg a parmezánnal, és már kész is.

Még több finom tészta sok-sok sajttal

Szereted a tésztát, és a sajtnak is jó barátja vagy? A következő ételek a sütőben sütve válnak igazi lakomává!

Ezt is szeretjük