Duplasajtos rakott spagetti borsóval
Hamar kész van, és mindenki szereti
Gyors ebédre vagy vacsorára is tökéletes.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Itt a friss zöldborsó szezonja, használd ki bátran, de a szokásos borsós fogások mellett próbáld ki ezt az ízletes és pofonegyszerű tésztát is!
A könnyű tésztához könnyű fehérbor dukál, hűts be egy palackkal, és koccintsatok a vacsoránál!
Zöldborsós tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg penne vagy fussili
- 25 dkg friss zöldborsó
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg bacon
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 fél teáskanálnyi fehérbors
- só, frissen őrölt bors
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Mint a legtöbb tésztaételnél, itt is célszerű az olaszok kedvenc ételféleségével kezdeni. Tehát forralj vizet, tegyél bele ízlés szerint sót, majd amikor lobog, akkor tedd bele a tésztát is, és főzd fogkeményre. Amíg pedig megpuhul, jöhetnek a többiek. A bacont pirítsd zsírjára, majd add hozzá a borsót, és pár perc alatt dinszteld meg kissé.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Amikor minden szem megpárolódott, öntsd fel a tejszínnel, majd keverd bele a fűszereket, a feketeborsot pedig csak ízlés szerint. Ha elkészült közben a tészta, keverd hozzá a serpenyőben, majd zárd el alatta a gázt.
Vajjal vékonyan kenj ki egy tűzálló tálat, borítsd bele az egészet, reszeld a tetejére a trappista sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd rá alaposan. Tálaláskor szórd meg a parmezánnal, és már kész is.
Még több finom tészta sok-sok sajttal
Szereted a tésztát, és a sajtnak is jó barátja vagy? A következő ételek a sütőben sütve válnak igazi lakomává!
OLVASD EL EZT IS!

- kukorica
- liszt
Eredeti tortillarecept

- élesztő
- kelt tészta
Omlós pogácsarecept - Dupla adag sajttal

- pizza
- paradicsom