Eredeti tortillarecept
A kukoricalisztből készült pofonegyszerű lepény már meghódított a fél világot, miért épp te maradnál ki belőle? Most végre otthon is elkészítheted!
- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A tortilla, vagyis a mexikói kukorica- vagy búzalisztből készült lepény a latin-amerikai ország nemzeti ételeinek egyike, gyakorlatilag bármivel töltve ízletes.
A tésztáját is feldobhatod egy kis frissen őrölt chilivel, lime-mal, vagy akár egy kis friss mentával is.
Tortilla
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt - fele kukorica, fele búza
- 2/3 bögrényi víz - 2,5 dl-es bögrével számolj!
- 3-4 evőkanálnyi olaj
- 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
Ez egy borzasztóan egyszerű recept, elrontani nem nagyon tudod, és mire elkezded, tulajdonképpen már kész is van.
A liszteket mérd ki egy tálba, majd add hozzájuk a szódabikarbónát, néhány csipetnyi só társaságában. Amikor ezen túl vagy, adj hozzájuk két deci vizet és három evőkanálnyi olajat, majd gyúrd masszává. Miután összegyúrtad, látni fogod, hogy mennyi vizet és olajat kell még hozzáadnod ahhoz, hogy egy jól nyújtható, de nem folyós tésztát kapj.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Ha ez kész van, szedd egyenlő részekre, a méretük rád van bízva, ha a nagy tortillalapokat szereted, akkor nagyobb részekre, ha a kisebbet, akkor értelemszerűen kisebbekre. Amikor ez megvan, gyúrj mindegyikből golyót, majd lapítsd egészen vékonyra, és lapos serpenyőben pirítsd őket készre.
Szószok szószok hátán
A legfinomabb fűszeres szószok, amikkel feldobhatod a tortilládat.
OLVASD EL EZT IS!

- joghurt
- uborka
Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával

- pizza
- paradicsom
Az olasz pizza receptje, ahogy Nápolyban is készítik

- tojás
- tészta