Eredeti tortillarecept
A kukoricalisztből készült pofonegyszerű lepény már meghódított a fél világot, miért épp te maradnál ki belőle? Most végre otthon is elkészítheted!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tortilla, vagyis a mexikói kukorica- vagy búzalisztből készült lepény a latin-amerikai ország nemzeti ételeinek egyike, gyakorlatilag bármivel töltve ízletes.

A tésztáját is feldobhatod egy kis frissen őrölt chilivel, lime-mal, vagy akár egy kis friss mentával is.

Tortilla

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt - fele kukorica, fele búza
  • 2/3 bögrényi víz - 2,5 dl-es bögrével számolj!
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Ez egy borzasztóan egyszerű recept, elrontani nem nagyon tudod, és mire elkezded, tulajdonképpen már kész is van.

A liszteket mérd ki egy tálba, majd add hozzájuk a szódabikarbónát, néhány csipetnyi só társaságában. Amikor ezen túl vagy, adj hozzájuk két deci vizet és három evőkanálnyi olajat, majd gyúrd masszává. Miután összegyúrtad, látni fogod, hogy mennyi vizet és olajat kell még hozzáadnod ahhoz, hogy egy jól nyújtható, de nem folyós tésztát kapj. 

Ha ez kész van, szedd egyenlő részekre, a méretük rád van bízva, ha a nagy tortillalapokat szereted, akkor nagyobb részekre, ha a kisebbet, akkor értelemszerűen kisebbekre. Amikor ez megvan, gyúrj mindegyikből golyót, majd lapítsd egészen vékonyra, és lapos serpenyőben pirítsd őket készre.

Szószok szószok hátán

A legfinomabb fűszeres szószok, amikkel feldobhatod a tortilládat.

Ezt is szeretjük