Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával
Így marad ropogós az uborka
A tzatziki pikáns ízét sokan szeretik, de hogy marad ropogós az uborka a salátában?
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
A görög konyha a markáns ízekről ismeretes, a jól elkészített tzatziki sem egy könnyed ízű, ámde frissítő és finom krém.
Egy kis mentával még frissebb és üdébb szószt varázsolhatsz belőle.
Tzatziki
Hozzávalók:
- 1 közepes natúr uborka
- 2 bögre görög joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanálnyi fehérborecet
- 1 csipet só
- 1 evőkanálnyi friss kapor
Elkészítés ideje:
Tíz perc + egy éjjel.
Elkészítés menete:
Tzatzikit készíteni roppant egyszerű feladat. Az uborkát reszeld le a nagylyukú reszelőn egy tálkába, amiben elfér majd a többi hozzávalóval együtt. Ezt a tálat fedd le, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A többi hozzávalót dolgozd össze egy másik tálban, és tedd ezt is egy éjszakára a hűtőbe. Amikor letelt a pihenésre szánt idő, dolgozd össze az uborkát és a masszát, aztán már tálalhatod is. Ilyen egyszerű ez a nagyszerű mártogatós.
A képet a wikipedia oldaláról szedtük.
Szószok a legjobb húsokhoz
A tzatziki is remekül passzol sültek mellé, de mutatunk még pár alternatívát.
OLVASD EL EZT IS!

- spenót
- krumpli
Könnyű spenótos rakott krumpli dupla sajttal

- reggeli
- tészta
Így készül a burek: hagyományos balkáni ropogós tésztaétel

- tészta
- krumpli