Isteni joghurtos tzatziki fokhagymával
Így marad ropogós az uborka
A tzatziki pikáns ízét sokan szeretik, de hogy marad ropogós az uborka a salátában?

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
    • 27
    • 28
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

Hajdúsító púder 3 összetevőből: látványosan megemeli a hajtöveket és táplálja a szálakat »

Feszesítő, mélytisztító arcpakolás 2 hozzávalóból: azonnal felfrissíti a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A görög konyha a markáns ízekről ismeretes, a jól elkészített tzatziki sem egy könnyed ízű, ámde frissítő és finom krém.

Egy kis mentával még frissebb és üdébb szószt varázsolhatsz belőle.

Tzatziki

Hozzávalók:

  • 1 közepes natúr uborka
  • 2 bögre görög joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi fehérborecet
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanálnyi friss kapor

Elkészítés ideje:

Tíz perc + egy éjjel.

Elkészítés menete:

Tzatzikit készíteni roppant egyszerű feladat. Az uborkát reszeld le a nagylyukú reszelőn egy tálkába, amiben elfér majd a többi hozzávalóval együtt. Ezt a tálat fedd le, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára.

A többi hozzávalót dolgozd össze egy másik tálban, és tedd ezt is egy éjszakára a hűtőbe. Amikor letelt a pihenésre szánt idő, dolgozd össze az uborkát és a masszát, aztán már tálalhatod is. Ilyen egyszerű ez a nagyszerű mártogatós.

A képet a wikipedia oldaláról szedtük.

Szószok a legjobb húsokhoz

A tzatziki is remekül passzol sültek mellé, de mutatunk még pár alternatívát.

Ezt is szeretjük