Az igazi gulyásleves receptje
Egy nagy tál forró, finom gulyáslevesnél kevés jobb dolog kerülhet egy hazai asztalra vasárnap délben, próbáld ki!
A hagyományos hazai leves jól jellemzi a magyaros konyhát, egy messziről jött ember is egyből tudja, hogy hol jár, ha megérzi eme fogás jellegzetes illatát.
A nagy karéj fehér kenyér, bármilyen új étrendet is követsz, ehhez a fogáshoz elengedhetetlen, csakúgy, mint a friss, finom tejföl.
Hagyományos gulyásleves
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 kg krumpli
- 5 darab szép, nagy sárgarépa
- 1 közepes fej zeller
- 7 gerezd fokhagyma
- 3 kisebb paradicsom
- 1 tv paprika
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg sertészsír
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
Végy egy jó nagy lábost, ez tulajdonképp elengedhetetlen a legtöbb főzési manőverhez. Ezután gyújts alá az edénynek, majd fonnyaszd meg a zsíron a felkockázott hagymát. Amíg szépen összeesik, a húst mosd meg jó alaposan, és vágd apró kockákra, valamint nyomd össze kissé a fokhagymát, és darabold különböző méretű egységekre, legyen kéznél a kömény és a pirospaprika is!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha a hagyma elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a fokhagymát és a köményt, keverj rajta párat így, majd add hozzá a húst is, pirítsd körülbelül egy percig, ezután vedd le a lábast a tűzről, keverd a benne lévőkhöz a paprikát is, és ha kell, öntsd fel egy nagyon kevés - körülbelül egy deci - vízzel. Így főzd tovább, gyakran kevergetve, majd szép sorban add hozzá a nagyjából azonos méretűre vágott krumplit és a többi zöldséget, aztán a paprikát és a paradicsomot is. Öntsd fel legalább annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, tedd kis lángra a tűzhelyet, és szép lassan főzz mindent puhára. Amikor már úgy néz ki, hogy jó lesz, tedd bele a petrezselymet és némi frissen őrölt borsot, majd szaggasd bele a csipetkét, ha az is megfőtt, elkészült.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Jóllakat és átmelenget
OLVASD EL EZT IS!
- hagyomány
- leves
Békebeli marhahúsleves
- leves
- Recept
Frankfurti leves
- hal
- leves