Az igazi gulyásleves receptje
Így készül
Egy nagy tál forró, finom gulyáslevesnél kevés jobb dolog kerülhet egy hazai asztalra vasárnap délben, próbáld ki!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A hagyományos hazai leves jól jellemzi a magyaros konyhát, egy messziről jött ember is egyből tudja, hogy hol jár, ha megérzi eme fogás jellegzetes illatát.


A nagy karéj fehér kenyér, bármilyen új étrendet is követsz, ehhez a fogáshoz elengedhetetlen, csakúgy, mint a friss, finom tejföl.
Hagyományos gulyásleves
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 kg krumpli
- 5 darab szép, nagy sárgarépa
- 1 közepes fej zeller
- 7 gerezd fokhagyma
- 3 kisebb paradicsom
- 1 tv paprika
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg sertészsír
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
Végy egy jó nagy lábost, ez tulajdonképp elengedhetetlen a legtöbb főzési manőverhez. Ezután gyújts alá az edénynek, majd fonnyaszd meg a zsíron a felkockázott hagymát. Amíg szépen összeesik, a húst mosd meg jó alaposan, és vágd apró kockákra, valamint nyomd össze kissé a fokhagymát, és darabold különböző méretű egységekre, legyen kéznél a kömény és a pirospaprika is!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Ha a hagyma elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a fokhagymát és a köményt, keverj rajta párat így, majd add hozzá a húst is, pirítsd körülbelül egy percig, ezután vedd le a lábast a tűzről, keverd a benne lévőkhöz a paprikát is, és ha kell, öntsd fel egy nagyon kevés - körülbelül egy deci - vízzel. Így főzd tovább, gyakran kevergetve, majd szép sorban add hozzá a nagyjából azonos méretűre vágott krumplit és a többi zöldséget, aztán a paprikát és a paradicsomot is. Öntsd fel legalább annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, tedd kis lángra a tűzhelyet, és szép lassan főzz mindent puhára. Amikor már úgy néz ki, hogy jó lesz, tedd bele a petrezselymet és némi frissen őrölt borsot, majd szaggasd bele a csipetkét, ha az is megfőtt, elkészült.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Jóllakat és átmelenget
OLVASD EL EZT IS!

- hagyomány
- leves
Békebeli marhahúsleves

- leves
- Recept
Frankfurti leves

- hal
- leves