Frankfurti leves
Tápláló leves macskajajra
Ha reggel képtelen vagy kikelni az ágyból, és a fejfájást szédüléssel kombinálod, íme, egy finom leves, ami pikk-pakk rendbe hoz.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Persze a rutinosabbak már előző este gondoskodnak a másnapi levesről, de ez ne keserítsen el, ha egyszer elkészül, máris jobb szájízzel emlékszel majd a tegnap estére.

Ha kicsit húsosabb fogást szeretnél, egy kis kolbásszal még gazdagíthatod a levest.

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 2 pár frankfurti virsli
  • 2 közepes krumpli
  • 1 pohár tejföl
  • 1 teáskanálnyi kömény
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • pirospaprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Amit csak lehet, kockázz fel, kivéve a káposztát, azt csíkokra kell majd vágnod. A felkockázott hagymát egy mélyebb lábasban kezdd el pirítani olajon, tedd mellé a szalonnát, majd egy kis idő múlva törj bele két gerezd fokhagymát. Ha már mindenki eléggé megpirult, vedd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és a köményt, keverd össze, majd jöhet a káposzta és a krumpli.

Ezután öntsd fel annyi vízzel, hogy rendesen ellepje, sózd és borsozd meg, majd fedd le, főzd közepes lángon, és várd meg, amíg rottyan egyet. Ha ez megtörtént, karikázd bele a virslit is, majd készíts rántást a lisztből, a tejfölből, egy kis olajból és a maradék fokhagymából. Ha kész van, add a leveshez, várd meg, amíg még egyszer felforr az egész, azután már tálalhatod is.

Finom levesek

A nagy hidegben nincs is jobb, mint a meleg szobában egy tál forró levessel nézni a kinti hóesést. Hogy milyen levessel tedd ezt, nézd ki képgalériánkból!

Blog.hu ajánló