A tökéletes karácsonyi halászlé
Így készítsd!
A karácsony a halászléfőzés és -fogyasztás időszaka, ilyenkor mindenki főzi és fogyasztja ezt a remekbe szabott fogást.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

Füstös szemsmink 50 felett: nem öregít, ha így kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Temérdek hallé létezik, de a hagyományos, hazai pontyból készült változat az igazi, nekünk legalábbis mindenképp, csípősen, vagy sem, egy jó nagy karéj fehér kenyérrel kiegészítve isteni fogás.

Messze nem olyan bonyolult, mint gondolnád, ha egyszer megcsinálod, utána már gyerekjáték.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 10 pontyszelet - patkó
  • 40 dkg halfej és -farok
  • 20 dkg ikra
  • 10 dkg haltej
  • 3 dkg pirospaprika
  • 2 fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 hegyes erős paprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A szeleteket mosd meg alaposan, sózd be és tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy mély lábasban - ebben fog főni a leves is - némi olajon kezdd el pirítani. Ha már szép üveges, vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprika felét, öntsd fel két liter vízzel, majd tedd bele a fejet és a farkakat, a paradicsomot negyedelve és a csípős paprikát, valamint két patkót, sózd és borsozd, majd hagyd egy órát főni.

Ha ezzel megvagy, vedd ki a fejeket és a farok csontjait, majd ami benne maradt, passzírozd át egy másik edénybe. Ebbe tedd bele a többi pontyszeletet, valamint a tejet és az ikrát, keverd bele a maradék pirospaprikát, és főzd össze az egészet, ha a hal megpuhult, kész a levesed. Egy kis vízzel érdemes felöntened az átpasszírozás után.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Egy tányér forró leves

Az odakint tomboló mínuszok legjobb ellenszere egy jó nagy adag gőzölgő, laktató leves, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük