Fűszeres, magyaros babgulyás
Egy jó babgulyás legalább annyira hozzátartozik a hétvégi ebédekhez, mint a rántott hús.
A jó babgulyás jó minőségű füstölt csülökkel készül, és elengedhetetlen mellé az egyik legnagyobb mumus, a fehér kenyér, valamint a friss, finom tejföl, így lesz teljes az élvezet.
Csipetkével vagy anélkül, köménnyel vagy anélkül, nos, ahány ház, annyi szokás, találd meg a saját ízvilágod!
Babgulyás
Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt csülök
- 40 dkg tarkabab
- 5 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 krumpli
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál kömény
- só, bors, olaj
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot és a csülköt egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, valamint konzervbabból, de az úgy nem az igazi - egy-egy tál vízbe. Ha ez lement, nekiállhatsz a leveskészítésnek.
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc színes cirkóniával díszítve17 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Apró cirkónia kristályokkal díszített buzogány formájú elegáns ezüst fülbevaló12 900 Ft
-
Csepp alakú cirkóniával és édesvízi igazgyönggyel díszített ezüst nyaklánc13 900 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Vasmacska cirkóniával ezüst nyaklánc6 490 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc szögletes cirkónia díszítéssel14 990 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
A húst tedd fel egy nagy adag vízben főni, nagyjából másfél óra elteltével vedd ki a vízből, kockázd fel, pirítsd meg némi kockára vágott hagymán, add hozzá a babot, majd a többi zöldséget is, fűszerezd kedvedre, a kömény se maradjon ki, majd öntsd fel a csülök főzővizével, hogy ellepje az egészet. Főzz mindenkit puhára, a vége előtt darabold bele a krumplit, az majd egy kicsit besűríti, ha viszont túl sűrű, akkor ezt ki is hagyhatod. A fokhagymákat a felöntéskor egészben add hozzá, úgy nagyon finomak lesznek.
Tápláló finomságok az asztalon
Egy laktató leves felér egy komplett ebéddel, ha nem tudod, milyet készíts, nézz szét képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- hagyma
Omlós temesvári sertésborda
- tészta
- káposzta
Káposztás minilángos
- paprika
- szalonna