Fűszeres, magyaros babgulyás
Régi recept szerint
Egy jó babgulyás legalább annyira hozzátartozik a hétvégi ebédekhez, mint a rántott hús.

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó babgulyás jó minőségű füstölt csülökkel készül, és elengedhetetlen mellé az egyik legnagyobb mumus, a fehér kenyér, valamint a friss, finom tejföl, így lesz teljes az élvezet.

Csipetkével vagy anélkül, köménnyel vagy anélkül, nos, ahány ház, annyi szokás, találd meg a saját ízvilágod!

Babgulyás

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt csülök
  • 40 dkg tarkabab
  • 5 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 krumpli
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál kömény
  • só, bors, olaj
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot és a csülköt egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, valamint konzervbabból, de az úgy nem az igazi - egy-egy tál vízbe. Ha ez lement, nekiállhatsz a leveskészítésnek.

A húst tedd fel egy nagy adag vízben főni, nagyjából másfél óra elteltével vedd ki a vízből, kockázd fel, pirítsd meg némi kockára vágott hagymán, add hozzá a babot, majd a többi zöldséget is, fűszerezd kedvedre, a kömény se maradjon ki, majd öntsd fel a csülök főzővizével, hogy ellepje az egészet. Főzz mindenkit puhára, a vége előtt darabold bele a krumplit, az majd egy kicsit besűríti, ha viszont túl sűrű, akkor ezt ki is hagyhatod. A fokhagymákat a felöntéskor egészben add hozzá, úgy nagyon finomak lesznek.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Tápláló finomságok az asztalon

Egy laktató leves felér egy komplett ebéddel, ha nem tudod, milyet készíts, nézz szét képgalériánkban!

Ezt is szeretjük