Fűszeres, magyaros babgulyás
Régi recept szerint
Egy jó babgulyás legalább annyira hozzátartozik a hétvégi ebédekhez, mint a rántott hús.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A jó babgulyás jó minőségű füstölt csülökkel készül, és elengedhetetlen mellé az egyik legnagyobb mumus, a fehér kenyér, valamint a friss, finom tejföl, így lesz teljes az élvezet.


Csipetkével vagy anélkül, köménnyel vagy anélkül, nos, ahány ház, annyi szokás, találd meg a saját ízvilágod!
Babgulyás
Hozzávalók:
- 80 dkg füstölt csülök
- 40 dkg tarkabab
- 5 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 krumpli
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál kömény
- só, bors, olaj
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot és a csülköt egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, valamint konzervbabból, de az úgy nem az igazi - egy-egy tál vízbe. Ha ez lement, nekiállhatsz a leveskészítésnek.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
A húst tedd fel egy nagy adag vízben főni, nagyjából másfél óra elteltével vedd ki a vízből, kockázd fel, pirítsd meg némi kockára vágott hagymán, add hozzá a babot, majd a többi zöldséget is, fűszerezd kedvedre, a kömény se maradjon ki, majd öntsd fel a csülök főzővizével, hogy ellepje az egészet. Főzz mindenkit puhára, a vége előtt darabold bele a krumplit, az majd egy kicsit besűríti, ha viszont túl sűrű, akkor ezt ki is hagyhatod. A fokhagymákat a felöntéskor egészben add hozzá, úgy nagyon finomak lesznek.
Tápláló finomságok az asztalon
Egy laktató leves felér egy komplett ebéddel, ha nem tudod, milyet készíts, nézz szét képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- hagyma
Omlós temesvári sertésborda

- tészta
- káposzta
Káposztás minilángos

- paprika
- szalonna