Káposztás minilángos
Forrón és tejföllel az igazi
Lángost nemcsak nyáron ehetsz vagy süthetsz, hanem télen is, sőt, egy kis trükkel ínycsiklandó vendégváró fogás lehet.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A káposztás minilángos végtelenül egyszerűen elkészíthető - akár nagy adagban is -, és nincs ember, aki ellen tudna neki állni.

A tejföl mellett bármilyen sós mártogatóssal kipróbálhatod, mellényúlni nem tudsz, hiszen az alap önmagában nagyon finom.

Káposztás minilángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kisebb fej káposzta
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A lángos kelt tésztából készül, így kezdetnek az ezzel kapcsolatos alapvető teendőkön tedd túl magad. Futtasd fel az élesztőt egy kis langyos, cukros tejben. Ha kellőképp felfutott, add a liszthez, keverd el vele a maradék tejjel együtt, sózd meg, majd tedd félre kelni. A káposztát nagyon pici olajon dinszteld meg, és borsozd meg jó alaposan.

Amikor úgy látod, hogy a tészta alkalmas a további munkára, keverd hozzá a káposztát, szaggass belőle kisebb, pogácsaméretű adagokat, és bő, forró olajban süsd ki. Ha kész van, egy kis fokhagymás olajjal vagy tejföllel megkenve már fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Egy kis hazai

Szereted a magyar konyha fogásait? Rosszul érzed magad, mert a héten nem ettél valami paprikást? Gyorsan nézz be képgalériánkba, ott biztos találsz kedvedre való receptet!

Ezt is szeretjük