Omlós temesvári sertésborda
Hazai klasszikus
A temesvári sertésbordát jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, igazi magyaros egytálétel.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egytálételek óriási előnye, hogy a körettel nem kell bíbelődni, ettől függetlenül valamilyen rejtélyes oknál fogva ehhez az ételhez a legtöbb háztartásban nokedlit is készítenek, biztos, ami biztos alapon.

Ha szeretsz tunkolni, a szósz alapanyagainak mennyiségét akár meg is duplázhatod, akkor bőven lesz miből.

Temesvári sertésborda

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg szalonna
  • 5 dkg pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dkg tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirtelen pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd le őket egy tűzálló tál aljába. A serpenyőben dinszteld meg a hagymát, törd mellé a fokhagymát, majd vedd el a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát és a zöldbabot is.

Ezt az egészet öntsd fel 2-3 dl vízzel, és hagyd párolódni. A tejfölt keverd el a liszttel, majd a zöldbabos levet habard be vele. Ezután öntsd az egészet a húsokra, és nagyjából tíz percre dugd a sütőbe. A tetejére paprika- vagy paradicsomszeleteket rakhatsz díszítésnek.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

A hazai az igazi

A magyar konyha remekeivel kevés nemzet konyhája versenyezhet. Ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

betyaros leves lead
  • paprika
  • szalonna

Bakonyi betyárleves

krumpli paprikas lead
  • krumpli
  • kolbász

Paprikás krumpli

Blog.hu ajánló