Omlós temesvári sertésborda
Hazai klasszikus
A temesvári sertésbordát jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni, igazi magyaros egytálétel.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egytálételek óriási előnye, hogy a körettel nem kell bíbelődni, ettől függetlenül valamilyen rejtélyes oknál fogva ehhez az ételhez a legtöbb háztartásban nokedlit is készítenek, biztos, ami biztos alapon.

Ha szeretsz tunkolni, a szósz alapanyagainak mennyiségét akár meg is duplázhatod, akkor bőven lesz miből.

Temesvári sertésborda

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg szalonna
  • 5 dkg pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dkg tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 1 nagy fej hagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirtelen pirítsd meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd le őket egy tűzálló tál aljába. A serpenyőben dinszteld meg a hagymát, törd mellé a fokhagymát, majd vedd el a tűzről, és keverd hozzájuk a pirospaprikát és a zöldbabot is.

Ezt az egészet öntsd fel 2-3 dl vízzel, és hagyd párolódni. A tejfölt keverd el a liszttel, majd a zöldbabos levet habard be vele. Ezután öntsd az egészet a húsokra, és nagyjából tíz percre dugd a sütőbe. A tetejére paprika- vagy paradicsomszeleteket rakhatsz díszítésnek.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

A hazai az igazi

A magyar konyha remekeivel kevés nemzet konyhája versenyezhet. Ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

betyaros leves lead
  • paprika
  • szalonna

Bakonyi betyárleves

krumpli paprikas lead
  • krumpli
  • kolbász

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük