Serpenyős, vékony tésztás pizzarecept
Előre összeállíthatod, és utána a hűtőből bármikor előkaphatod, hogy gyorsan megsüsd.
A leggyorsabban elkészíthető pizza a serpenyős változat: ha a tésztád megvan, már csak kevesebb, mint tíz perc választ el a kész fogástól.
A tésztába szórj oregánót, bazsalikomot, hogy még finomabb legyen, feltétnek pedig piríts külön bacont, hagymát, illetve bármit, amit szeretsz!
Serpenyős pizza
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 kávéskanálnyi cukor
- 2 evőkanálnyi olaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
80 perc
Elkészítés menete:
Az élesztőt fel kell futtatnod, ez legyen az első lépés. Oldd fel a cukrot háromnegyed bögrényi langyos vízben, majd morzsold bele az élesztőt is, és meleg helyen futtasd fel - például 50 Celsius-fokra melegített sütőben. Amíg felfut, mérd ki a lisztet egy alkalmas tálban, add hozzá a sót, a borsot és az olajat. Ha már elérte a megfelelő állapotot a bögrében levő keverék, tehát felfutott az élesztő, add ezt is a liszthez, majd jól dolgozd össze. 2,5-3 deci vizet adj hozzá apránként - akkor jó a tésztád, ha már elválik az edény falától, és se nem túl híg, se nem túl sűrű.
Ha mindezzel megvagy, fedd le egy laza szövetű konyharuhával a masszát, és tedd félre, meleg helyre kelni. Amíg kel, készítsd el a leendő pizzádra az olaszos paradicsomszószt, melynek a receptjét itt találod. A tésztát fél óra után gyúrd át egyszer jó alaposan, majd hagyd tovább kelni, amíg a szósz is elkészül.
Ha minden kész van, a masszát oszd el négy, hat vagy nyolc egyenlő részre, annak függvényében, hogy mekkora pizzákat szeretnél sütni, majd formálj belőlük korongokat. Vegyél elő egy olyan serpenyőt, melynek a fedele is megvan, forrósíts benne olajat, majd tedd bele a pizzakorongot, fedd le, és négy percig süsd közepes lángon. Amikor megfordítod, tedd rá a paradicsomszószt és az egyéb feltétet, majd fedd le, és újabb négy perc után kész is van.
Pizza után hamburger
A hamburger is olyan, mint a pizza, nagyítóval kell keresni az olyan embert, aki nem szereti, érdemes tehát otthon is kipróbálnod ezt az ételt, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- saláta
Így lesz tökéletes a házi hamburger
- paradicsom
- zöldséges
Szereted a ketchupot?
- paradicsom
- tészta