Klasszikus olasz tésztaétel
15 perc alatt kész!
Egy gyors tésztaételnél nincs is jobb a kimerítő hétfői munkanap után, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az all' Amatriciana az egyik legrégebbi szósz, amit tésztához készítenek Olaszországban.

A kicsit pikáns, nagyon paradicsomos és isteni finom feltétet tényleg csak percekbe telik összedobni, az íze viszont verhetetlen.

All' Amatriciana tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti tészta - vagy amilyenhez kedved van
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 szárított csípős paprika
  • 12 dkg húsos szalonna - vagy pancetta
  • 40 dkg friss paradicsom - vagy konzerv
  • 15 dkg reszelt sajt - pecorinóval a legjobb
  • 2 levél bazsalikom
  • pár szál petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd fogkeményre enyhén sós, lobogó, forró vízben. A hagymát kockázd fel, ahogy a szalonnát is, a paradicsomokat hámozd meg, darabold fel hangulatodnak megfelelően, a csípős paprikát vágd apró karikákra, a magjait pedig távolítsd el. Fogd meg a kedvenc serpenyődet, ne is ereszd el, forrósíts benne némi olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Ha már kicsit üveges, jöhet hozzá a husi, majd ha szépen megpirultak, akkor vedd kisebb lángra, és add hozzájuk a paradicsomokat is.

Sózd és borsozd kedvednek megfelelően. Ha a tészta elkészült, szűrd le, de néhány kanálnyi főzővizet tegyél félre. Ha kész vagy, keverd a szószhoz, főzd össze vele, ha nem elég laza a szósz, akkor segíts rajta a tészta főzővizével. Szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal, na meg csípős paprikával, keverd így át jó alaposan, és már kész is vagy. Tálaláskor szórd meg jól a sajttal.

Tésztafőzés, ahogy a legnagyobbak csinálják

Ha olyanra szeretnéd elkészíteni a tésztát, ahogy a legfinomabb, kövess néhány egyszerű trükköt, és láss csodát!

Ezt is szeretjük