Milánói makaróni: a legnépszerűbb nem létező fogás

A menzák és étkezdék egyik legnagyobb sztárja igazából sohasem létezett.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hazai szakácsok találékonyságát mutatja, hogy temérdek olyan ételnevet osztottak ki annak idején, amik ugyan jól csengenek, de az égvilágon semmi közük nincs ahhoz a tájegységhez, amiről elnevezték őket. Ilyen a milánói mellett a franciasaláta, de osztozik sorsukban a brassói aprópecsenye is, amit ugyan ismernek Brassó környékén, de tagadják, hogy bármi közük lenne hozzá.

Készítheted a milánóit húsmentes változatban is, akkor arra figyelj, hogy kétszeres mennyiségű gombát használj.

Milánói makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni tészta
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 35 dkg jó minőségű sonka
  • 15 dkg bacon
  • pár levél friss bazsalikom
  • 2 szál rozmaring
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsompüré
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg, ez elég fontos momentum a jó minőségű végeredmény felé vezető úton. Lobogó, forró, enyhén sós vízben fogkeményre készítsd. A következő feladatok sem lesznek túl bonyolultak. Első lépésként pucold meg a hagymát, kockázd fel, vedd le a fokhagymák héját, a gombákat tisztítsd meg és darabold fel, a sonkát és a bacont pedig csíkozd vagy kockázd fel, ahogy szimpatikusabb.

Ha mindez megvan, vékony olajon pirítsd meg a hagymát a bacon társaságában, majd ha már üveges a hagyma, jöhet melléjük a sonka, aztán pár perc múlva a gomba is. Egy kis vizet önthetsz alájuk, de a gomba is ereszteni fog némi levet, azt főzd el, majd jöhet a paradicsomszósz. Törd bele a fokhagymát, keverd hozzá a fűszereket, majd sózd-borsozd meg hangulatodnak megfelelő mértékben, rottyants az egészen egyet, és tulajdonképpen kész is van a "milánói" ragud. Az elkészült tésztával keverd össze, és már tálalhatod is, jó sok reszelt sajt társaságában.

A tökéletes állagú tészta nyomában

Ha már a feltét hamis, legalább a tészta legyen igazi! Nézd meg, hogyan készítheted éppen olyanra a tésztát, amilyenre minden olasz mamma főzi délutánonként!

Így lesz tökéletes a főtt tészta

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

husgolyo lead
  • fokhagyma
  • sertéshús

Fűszeres húsgolyó recept

Ezt is szeretjük