Sárgabarackos muffin
Nagyon gyorsan elkészül, ráadásul igazán isteni édesség a barackos bögrés muffin. Kipróbálhatod más gyümölccsel is.
Már egyre több zöldségesnél kapni aranyló sárgabarackot, és amellett, hogy jóízűen, nyersen elfogyasztod, számtalan remek nyári receptbe becsempészheted a lédús gyümölcsöt.
A muffin igazán egyszerű sütemény, amit csak nagy munka árán lehet elrontani, így aztán kezdőként is bátran belevághatsz. A barackot cserélheted eperre vagy málnára, de akár egresre is, arra, amit éppen frissen találsz a piacon.
Barackos muffin
Hozzávalók:
- 8 sárgabarack
- 15 dkg vaj
- fél bögre cukor
- 3 tojás
- másfél bögre liszt
- fél zacskó sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A barackot kockázd fel, de úgyis elkészítheted a sütit, hogy csak félbevágod a gyümölcsöt. A vajat tedd ki egy edénybe, hogy megpuhuljon, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Üsd bele a tojásokat, és keverd el alaposan.
A sütőport keverd a lisztbe, majd adagonként dolgozd a tésztába. Ha kis darabokban akarod a sütibe tenni a barackot, akkor azt is keverd bele. Végy muffinformákat, és töltsd meg őket háromnegyedig a tésztával. Ha csak felezett barackot használsz, akkor ültesd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- sütemény
Meggyes morzsasüti
- gyümölcs
- sütemény
Omlós málnás kosárkák
- joghurt
- eper