Omlós málnás kosárkák
A piros málnaszemeknek lehetetlen ellenállni, pláne akkor, ha egy szemet gyönyörködtető, mesés sütemény tetejét díszítik. Próbáld ki te is, nem bánod meg!

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A málna a nyár slágergyümölcse, amelyből igazán finom süteményeket is készíthetsz. Az apró kosarak díszes, piros tetejükkel igazi tavaszi életérzést kölcsönöznek, sőt, garantálják, hogy az ízmennyországban érezd magad már egy harapás után is.

Ha úgy érzed, most már muszáj neked is elkészítened, akkor próbáld ki isteni receptünket!

Málnás kosárka

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál víz

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 30 dkg málna
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold bele a vajat. A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral keverd picit habosra, majd a vízzel együtt add a liszthez. Gyúrd össze a tésztát, és tedd hűtőbe 20 percre.

A piskótakészítés rejtelmei

Ha nincs kedved a kosárkával bajlódni, akkor készíts piskótatésztát, és dobáld bele a málnaszemeket!

A tésztát nyújtsd ki kicsit vastagabbra, majd szaggasd ki, és a köröket nyomkodd a kosárkaformákba. Előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süsd aranybarnára őket. Csak akkor vedd ki a formákból őket, amikor már kihűltek.

A pudingot a csomagolásán leírtak alapján készítsd el, és ha kihűlt, töltsd a kosárkákba. Végül az alaposan megmosott málnaszemekkel díszítsd a tetejét.

Ezt is szeretjük