Omlós málnás kosárkák
A piros málnaszemeknek lehetetlen ellenállni, pláne akkor, ha egy szemet gyönyörködtető, mesés sütemény tetejét díszítik. Próbáld ki te is, nem bánod meg!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A málna a nyár slágergyümölcse, amelyből igazán finom süteményeket is készíthetsz. Az apró kosarak díszes, piros tetejükkel igazi tavaszi életérzést kölcsönöznek, sőt, garantálják, hogy az ízmennyországban érezd magad már egy harapás után is.

Ha úgy érzed, most már muszáj neked is elkészítened, akkor próbáld ki isteni receptünket!

Málnás kosárka

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál víz

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 30 dkg málna
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold bele a vajat. A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral keverd picit habosra, majd a vízzel együtt add a liszthez. Gyúrd össze a tésztát, és tedd hűtőbe 20 percre.

A piskótakészítés rejtelmei

Ha nincs kedved a kosárkával bajlódni, akkor készíts piskótatésztát, és dobáld bele a málnaszemeket!

A tésztát nyújtsd ki kicsit vastagabbra, majd szaggasd ki, és a köröket nyomkodd a kosárkaformákba. Előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süsd aranybarnára őket. Csak akkor vedd ki a formákból őket, amikor már kihűltek.

A pudingot a csomagolásán leírtak alapján készítsd el, és ha kihűlt, töltsd a kosárkákba. Végül az alaposan megmosott málnaszemekkel díszítsd a tetejét.

Ezt is szeretjük