4 isteni tavaszi piskóta
Óriás képgalériával!
A piacon már megtalálod a tavasz lédús gyümölcseit, melyekből mesés süteményeket készíthetsz. Íme, néhány recept a bűnös nassoláshoz.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Málna, rebarbara, eper, ezek mind a tavaszi gyümölcsök táborát erősítik. Rengeteg vitamint tartalmaznak, de sütemények mellé is csodásak.

Piskótát sütni nem nagy dolog, mint ahogyan azt sokan gondolják, csak be kell tartani néhány követelményt. Például ne nyitogasd a sütőt, mert a piskóta összeesik. Még több tippért nézd meg fenti galériánkat!

Málnás-vajas piskóta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag csokis tortadara
  • 1 kiskanál sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral és a vajjal keverd habosra. A sütőporos lisztet szitáld bele, majd add hozzá a tortadarát és a rumot is. Végül verd kemény habbá a fehérjét, és óvatosan forgasd bele a lisztes masszába.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. A málnát mosd meg, hagyd lecsepegni, majd szórd rá a tészta tetejére. Előmelegített sütőben süsd meg.

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 40 dkg alma
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj

A vajat a cukorral és a tojással keverd habosra. Szitáld bele a sütőporral és a vaníliás cukorral vegyített lisztet, illetve a fahéjat is. Az almákat hámozd meg, majd reszeld le. Keverd bele a tésztába, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele. Előmelegített sütőben süsd körülbelül fél órát, majd porcukorral megszórva tálald.

Rebarbarás piskóta

Hozzávalók:

  • 60 dkg rebarbara
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál citromlé

A rebarbarát mosd meg, szedd le a külső héját, és darabold fel. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd egyesével keverj hozzá két egész tojást és három sárgáját is. Végül szitáld bele a sütőporos lisztet és az étkezési keményítőt. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. A rebarbaradarabokat nyomkodd picit bele a tészta tetejébe, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 25 percig. Míg sül, készítsd el a habot a tetejére. A maradék fehérjéből verj félkemény habot, óvatosan keverd hozzá a mandulát, és add hozzá a citromlevet is. Ha letelt a 25 perc, ezt a habot kend rá a tésztára, majd tedd vissza a sütőbe, és egészen addig süsd, míg a hab rózsaszín színt nem kap.

Epres piskótatekercs

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál porcukor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg krémtúró
  • 4 dl joghurt
  • 2 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a porcukor felével keverd habosra. Szórd bele a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd készre. Amikor kész, borítsd nedves konyharuhára, és vigyázva, hogy nehogy eltörjön, tekerd fel, és hagyd így kihűlni. A zselatint a tejjel langyosítsd fel folytonos kevergetés közben. Add hozzá a joghurtot, a krémtúrót, és ízlés szerint annyi cukrot tegyél bele, amilyen édesre szeretnéd. A megmosott, összetört epret is keverd hozzá, majd a kitekert piskótára kend rá a masszát. Tekerd vissza, és tedd hűtőbe néhány órára.

Blog.hu ajánló