4 gyümölcsös, sütésmentes joghurttorta
Ha éppen nincs kedved sütit sütni, csak keverj össze néhány hozzávalót egy kis gyümölccsel, tedd hűtőbe, és már kész is a mesés joghurttorta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A joghurttorta az egyik legkönnyebben elkészíthető tortatípus, így, ha kezdő háziasszony vagy, akkor is meg tudod csinálni. Nincs szükséged másra, csak egy kis zselatinra, tejszínre, joghurtra és a kedvenc gyümölcsödre.

A joghurttorta ráadásul bocsánatos bűn lehet a fogyókúra ideje alatt, hiszen a könnyebb édességek közé tartozik.

Babapiskótás joghurttorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dl málnás joghurt
  • 5 dl tej
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 evőkanál zselatin

A tejszínt verd kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a cukrot. A zselatint pici vízben lassú tűzön olvaszd fel, majd adagold bele a joghurtot.

Végül óvatosan keverd hozzá a tejszínhabot is. Egy tortaforma alját rakd ki tejbe áztatott babapiskótával. Vigyázz, hogy ne áztasd el a piskótát.

Öntsd rá a zselatinos krém egy részét, majd szórd meg a málnával. Addig ismételd a rétegezést, amíg tele nem lesz a forma, és figyelj, hogy a tetejére krém kerüljön. Éjszakára tedd hűtőbe, majd másnap csatold ki a tortaformát, és már szeletelheted is.

Citromos joghurttorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 5 dl joghurt
  • 2 csomag zselatinpor
  • 1 citrom
  • 1 lime
  • fél zacskó babapiskóta
  • kandírozott citromhéj
  • tej

A tejet langyosítsd meg, majd vigyázva, hogy ne ázzanak el a piskóták, mártsd bele őket. Egy tortaforma alját rakd ki velük. A zselatint olvaszd fel, és keverd össze a joghurttal. A tejszínt verd kemény habbá, óvatosan keverd hozzá a cukrot, reszeld bele a citrom és a lime héját, és facsard bele a citrom levének a felét. Amikor a joghurt nagyjából kihűlt, keverd azt is hozzá, majd az egészet öntsd a piskótákra. Néhány órára tedd hűtőbe, majd, ha megdermedt, már tálalhatod is.

Epres joghurttorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 4 pohár natúr joghurt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 zacskó zselatin

A joghurtot az édesítővel és a zselatinnal keverd össze, és melegítsd fel, de vigyázz, ne forrjon fel, mert akkor kicsapódik. A tejszínt verd fel, és az apróra vágott epret keverd bele. Az egész tejszínes masszát keverd a kihűlt zselatinos masszához, majd öntsd bele egy kuglófformába. Tedd éjszakára vagy négy-öt órára hűtőbe, és már fogyaszthatod is.

Erdei gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál cukor
  • 2 pohár joghurt
  • 1 doboz mirelit erdei gyümölcs
  • 1 zacskó zselatin
  • 1 dl tejszín
  • pici tej

Az erdei gyümölcsöt hagyd, hogy felengedjen. A joghurtot az édesítővel és a zselatinnal, illetve nagyon kevés tejjel keverd össze, majd melegítsd fel. Öntsd hozzá a gyümölcs kiengedett levét. A tejszínt verd habbá, és a gyümölccsel együtt keverd a joghurtos masszához. Öntsd egy kuglófformába, és tedd néhány órára hűtőbe.

Ezt is szeretjük