Rumos gesztenyegolyó - 10 perc alatt elkészítheted!
Mirelitek nélkül ez a recept lényegesen macerásabb volna, de így bármikor összedobhatod.
A gesztenyemasszából nemcsak tejszínhabos pürét készíthetsz, nagyjából ugyanannyi idő alatt ez a finomság is elkészül.
Ha a vendégeket nincs mivel megkínálnod, pár perc alatt bármikor összedobhatod.
Rumos gesztenyegolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg meggybefőtt
- 5 dkg porcukor
- 0,3 dl rum
- 1 tábla csokibevonó
Elkészítés ideje:
Tíz perc.
Elkészítés menete:
Az elkészítése pofonegyszerű. A porcukrot szitáld egy tálba, reszeld bele a masszát, majd dolgozd össze, valamint add hozzá a rumot. Az így elkészült elegyből formálj azonos méretű golyókat úgy, hogy mindegyiknek jusson egy-egy meggyszem a közepébe - és tulajdonképpen kész is vagy a gesztenyegolyókkal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha még van egy kis időd, akkor érdemes egy kis étcsokoládét olvasztani, és jól meghempergetni benne őket, majd ha megdermedt, elfogyasztani. Mindegy, melyik megoldást választod, így is, úgy is nagyon finom lesz.
Még több ínycsiklandó édesség
Ha kedvet kaptál egy cukrászkodáshoz, nézz be ötletekért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- mák
- édességek
Mákos guba: klasszikus édesség a hétvégére
- palacsinta
- édességek
Csúsztatott palacsinta - Ínycsiklandó édesség vasárnap délutánra
- kávé
- tiramisu