Rántott csirkecomb a hétvégére
A klasszikus dobverő, ami ropogós bundában az igazi, mindenki nagy kedvence.
Ha rántott csirkecomb, akkor gyakorlatilag mindenkinek a "fogós" alsócomb ugrik be, pedig a comb másik fele, a felső része is legalább olyan finom.
Uborkasalátával és krumplipürével a legjobb, a bundájába pedig, ha éppen nagyon ráérsz, tehetsz sajtot is, ehhez egy hústű is kelleni fog, de megéri a vesződést.
Rántott csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 rántani való csirkecomb
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 12 dkg liszt
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- tej
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
30 perc + az áztatás.
Elkészítés menete:
A combokat tisztítsd meg alaposan, majd sózd be őket a bőrük alatt is. Tedd őket egy mélyebb tálba, majd öntsd le annyi tejjel, amennyi ellepi, a tejet hígíthatod egy kis vízzel is. Reszeld hozzájuk a fokhagymát, majd tedd félre legalább egy órára ázni őket, a legjobb, ha egy egész éjjelt állnak így. Miután letelt az áztatásra szánt idő, szárítsd meg a combokat egy papírtörlő segítségével, majd három különböző tálba tedd a lisztet, üsd a két tojást, szórd a zsemlemorzsát.
A tojásokhoz keverj körülbelül fél deci tejet is. Egy alkalmas serpenyőbe önts annyi olajat, amennyi félig ellepi majd a combokat, és tedd a tűzhelyre, majd gyújts alá. Kezdd el panírozni a combokat, először forgasd meg jó alaposan lisztben, aztán tojásban, végül a morzsában őket, akkor jó, ha mindenütt beteríti a panír. Ezután mártsd a forró olajba, és közepes lángon süsd készre.
Így lesz tökéletes a rántott hús
Csupán néhány egyszerű tanácsot kell betartanod, és biztosan tökéletes lesz a rántott hús.
OLVASD EL EZT IS!
![borzaska lead](http://kep.index.hu/1/0/1316/13166/131669/13166904_575508_496545fd634fa169b57f1b7190e1d7d0_wm.jpg)
- sajt
- fokhagyma
Az igazi mátrai borzaska receptje
![sajt lead](http://kep.index.hu/1/0/1316/13163/131635/13163556_574764_9ecb9bbcaa22ef63dd1c9706d8aee9a4_wm.jpg)
- sajt
- tojás
Sütőben sült rántott sajt
![csirkefalat lead](http://kep.index.hu/1/0/1315/13154/131541/13154158_572676_3d4ce43a788470e37aeec5d5e75128c2_wm.jpg)
- bazsalikom
- csirkemell