Rántott csirkecomb a hétvégére
A legfinomabb klasszikus
A klasszikus dobverő, ami ropogós bundában az igazi, mindenki nagy kedvence.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rántott csirkecomb, akkor gyakorlatilag mindenkinek a "fogós" alsócomb ugrik be, pedig a comb másik fele, a felső része is legalább olyan finom.

Uborkasalátával és krumplipürével a legjobb, a bundájába pedig, ha éppen nagyon ráérsz, tehetsz sajtot is, ehhez egy hústű is kelleni fog, de megéri a vesződést.

Rántott csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 rántani való csirkecomb
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc + az áztatás.

Elkészítés menete:

A combokat tisztítsd meg alaposan, majd sózd be őket a bőrük alatt is. Tedd őket egy mélyebb tálba, majd öntsd le annyi tejjel, amennyi ellepi, a tejet hígíthatod egy kis vízzel is. Reszeld hozzájuk a fokhagymát, majd tedd félre legalább egy órára ázni őket, a legjobb, ha egy egész éjjelt állnak így. Miután letelt az áztatásra szánt idő, szárítsd meg a combokat egy papírtörlő segítségével, majd három különböző tálba tedd a lisztet, üsd a két tojást, szórd a zsemlemorzsát.

A tojásokhoz keverj körülbelül fél deci tejet is. Egy alkalmas serpenyőbe önts annyi olajat, amennyi félig ellepi majd a combokat, és tedd a tűzhelyre, majd gyújts alá. Kezdd el panírozni a combokat, először forgasd meg jó alaposan lisztben, aztán tojásban, végül a morzsában őket, akkor jó, ha mindenütt beteríti a panír. Ezután mártsd a forró olajba, és közepes lángon süsd készre.

Így lesz tökéletes a rántott hús

Csupán néhány egyszerű tanácsot kell betartanod, és biztosan tökéletes lesz a rántott hús.

Ezt is szeretjük