Tudod, mit jelent az al dente? Most letesztelheted, ismered-e az olasz konyhát

Tíz izgalmas kérdést teszünk fel az olasz gasztronómiával kapcsolatban.

Olasz gasztronómiai kvíz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz konyhaművészet nem véletlenül számít olyan népszerűnek világszerte, hiszen egyszerű, de annál ízletesebb és egészségesebb alapanyagokkal dolgozik, az ételek elkészítése nem igényel komplex gasztronómiai tudást és bonyolult technikákat, a végeredmény pedig nemcsak ínycsiklandó, de tápláló és laktató is.

Az előételektől a desszertekig számtalan csodás finomságot köszönhetünk az olasz csizma lakóinak, melyek között vannak közkeletű fogások, mint a pizza, a lasagne vagy épp a tiramisu, de olyanok is, melyeket kevesebben ismernek.

Mennyire ismered jól az olasz konyhát?

Al dente, római pizza, antipasti, mortadella, ricotta vagy épp panna cotta. Egész biztosan hallottad már ezeket a kifejezéseket, de mindegyikről tudod, pontosan mit jelent? Gasztronómiai kvízünkkel rögtön le is tesztelheted magad.

Tudod, mit jelent az al dente? Most letesztelheted, ismered-e az olasz konyhát
Indulhat a kvíz 10 kérdéses játék
1. kérdés
Mit jelent az al dente kifejezés az olasz konyhaművészetben?
A zöldségek ideális főzési idejét jelenti ahhoz, hogy roppanósak legyenek.
A főtt tészta és a rizs ideális főzési idejét ahhoz, hogy állaguk még feszes legyen, se nem túl puha, se nem túl kemény.
A tészta ideális főzési idejét ahhoz, hogy állaga még feszes legyen, se nem túl puha, se nem túl kemény.
2. kérdés
Melyik étel nem lehet antipasti?
Chiacchiere
Bruschetta
Grissini
3. kérdés
Melyik jellemzi a nápolyi pizzát?
A pizza tésztája kívül vastag, befelé egyre vékonyabb, légies, és nagy hólyagok vannak rajta, a feltét pedig minimális.
A pizza tésztája vastag, feltéttel gazdagon megrakott, nem kerek, hanem négyzetes formájú, melyet téglalapokra vágnak fel.
4. kérdés
Melyik elnevezés nem egy olasz desszertet takar?
Bigne
Tiramisu
Panna cotta
Profiterol
Supplí
5. kérdés
Melyik a kakukktojás?
Mortadella
Pecorino
Mozzarella
Gorgonzola
6. kérdés
Milyen ital az olasz grappa?
Félédes, gyöngyöző vörösbor.
Törkölypárlat.
Glera szőlőből készülő fehérbor.
7. kérdés
Hogyan kell helyesen kiejteni a gnocchi szót?
Noccsi.
Nyokki.
Gnoccsi.
Gnyokki.
8. kérdés
Melyik olasz étel látható a képen?
Panzanella.
Caprese.
Ribollita.
9. kérdés
Olaszországban melyik számít leginkább főétkezésnek?
Vacsora.
Ebéd.
Reggeli.
10. kérdés
Mi az a ricotta?
Jellegzetes olasz túró.
Olasz tejsavósajt.
Sós, lágy, juhtejből készült sajt.

Képek: Getty Images Hungary.

Milyen hozzávalóval nem főznek soha a kínaiak? 8 kérdés a keleti konyháról, ami rajtad is kifoghat majd

A kínai és egyéb távol-keleti ételek egyre népszerűbbek itthon is: lássuk, mennyire ismered őket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük