Tudod, mit jelent az al dente? Most letesztelheted, ismered-e az olasz konyhát
Tíz izgalmas kérdést teszünk fel az olasz gasztronómiával kapcsolatban.
Az olasz konyhaművészet nem véletlenül számít olyan népszerűnek világszerte, hiszen egyszerű, de annál ízletesebb és egészségesebb alapanyagokkal dolgozik, az ételek elkészítése nem igényel komplex gasztronómiai tudást és bonyolult technikákat, a végeredmény pedig nemcsak ínycsiklandó, de tápláló és laktató is.
Az előételektől a desszertekig számtalan csodás finomságot köszönhetünk az olasz csizma lakóinak, melyek között vannak közkeletű fogások, mint a pizza, a lasagne vagy épp a tiramisu, de olyanok is, melyeket kevesebben ismernek.
Mennyire ismered jól az olasz konyhát?
Al dente, római pizza, antipasti, mortadella, ricotta vagy épp panna cotta. Egész biztosan hallottad már ezeket a kifejezéseket, de mindegyikről tudod, pontosan mit jelent? Gasztronómiai kvízünkkel rögtön le is tesztelheted magad.
Képek: Getty Images Hungary.
Milyen hozzávalóval nem főznek soha a kínaiak? 8 kérdés a keleti konyháról, ami rajtad is kifoghat majd
A kínai és egyéb távol-keleti ételek egyre népszerűbbek itthon is: lássuk, mennyire ismered őket!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!