Szaftos, tejszínes lasagne sok darált hússal: így készítve talán még jobb
Tejszínes szószban sülve is ellenállhatatlanul finom egytálétel a lasagne.

tejszines lasagne
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak paradicsomos szósszal készülhet a lasagne: tejszínes, sajtkrémes raguval, sok-sok darált hússal együtt sütve is mindenkinek ízleni fog. Hogy még karakteresebb legyen az íze, bacont is piríts a darált húshoz!

Tejszínes lasagne

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 9 lasagnelap
  • 3 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben csíkozd fel a bacont. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy perc múlva a bacont is, és pirítsd ropogósra. Amikor megsült, add hozzá a darált húst is. Sózd, borsozd, fűszerezd bazsalikommal és oregánóval, és kevergetve pirítsd fehéredésig. A megsült húshoz add hozzá a krémsajtot, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Egy tepsi alját béleld ki lasagnelapokkal. Kanalazd rá a darált húsos ragu felét, szórd meg kevés reszelt sajttal, majd így folytasd a rétegzést. A tetején mártás legyen, amelyet még bőven szórj meg reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra sütés után vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 10-15 percig, amíg a sajt a tetején ropogós lesz.

A lasagne ezerféle módon készíthető el: sütőtökkel együtt hamisítatlan őszi-téli fogás.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük