8 isteni olasz étel eredeti receptje: a bruschettától a toszkán almatortáig
Az olasz konyha méltán népszerű az egész világon. A tészták, az izgalmas főételek és a könnyed desszertek egyszerűek, mégis nagyon ízletesek.

bolognai-spagetti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olasz konyhára a könnyedség és a sokszínűség egyaránt jellemző. Minden régiónak megvan a specialitása. A mediterrán fogások egészségesebbek, mint a magyar, nehéz ételek, a hozzávalók könnyen beszerezhetőek, és nem túl drágák. Az olaszok imádják az előételeket, a bruschetta, a rizottó remek nyitánya lehet a közös étkezéseknek. A levesek közül a minestronét mindenképpen meg kell kóstolni.

A tészták mellett a húsételek háttérbe szorulnak, a halak, a tenger gyümölcsei, friss zöldségek, saláták viszont gyakran kerülnek a tányérra. Legyen az spagetti, lasagne, gnocchi, pizza vagy penne, az olaszok a tésztakészítést sem veszik félvállról. Al dente, azaz fogkemény állagúan szeretik a tojás nélküli, durumlisztből készült tésztákat. A feltéteket bátran variálhatod. Az olasz konyhában népszerű alapanyag az olíva, a paradicsom, a bazsalikom, a parmezán és a mozzarella sajt is. 

A legfinomabb olasz ételek

Az olasz desszertekre is a könnyedség a jellemző. Olyan édességeket is megszerettettek a világgal, amiket még sütni sem kell, ilyen a tiramisu vagy a panna cotta. Az ellenállhatatlan profiterol vagy a toszkán almatorta sem igényel nagy konyhai tapasztalatot. Összegyűjtöttük a kedvenc olasz receptjeinket, érdemes mindet kipróbálni.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük