A 8 legfinomabb szaftos húsos fogás: a pörkölttől a mézes-mustáros csirkemellig

Tepsiben, bográcsban, fazékban is sülhetnek, rotyoghatnak a különféle ízes, tartalmas, szaftos húsok. Ezeket a recepteket érdemes kipróbálni.

Legfinomabb szaftos húsok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok különösen rajongunk a szaftos húsokért. Főleg, ha azok sok hagymával, jó fűszeresen és pirospaprikával készülnek. A pörköltek, a különféle tokányok, a raguk, a dinsztelt húsok kedvelt főfogások otthon és a vendéglőkben is. Mindenképpen közös bennük, hogy ezeket a fogásokat élvezet tunkolni. 

A szaftos húsok mellé a tarhonya, a rizs, a galuska és a különböző tészták is illenek. Így még tartalmasabbak, tehát biztos, hogy hosszú időre eltelítenek. Jól jönnek akkor is, ha egyszerre sok embert kell vendégül látni. Nyáron pedig a többség bográcsban is főhet. A sertés, a marha és a csirke is kiváló alapanyag, sőt a vadból készülő ételek is fenségesek lehetnek.  

A legfinomabb szaftos ételek

Érdemes megkóstolni a külföldi specialitásokat is: a burgundi és a különféle zöldséges raguk ugyancsak ízletesek, kísérletezz velük bátran! Ha pedig a túl szaftos fogásokat nehéznek találod, rakd sütőbe a húst, és öntsd le ínyenc szósszal. A szaftos ételek fűszerezése az ízléseden is múlik! Csupa isteni receptet gyűjtöttünk össze, válogass kedvedre!

A kiadós, szaftos marhapörkölt az egyik legjellegzetesebb magyaros étel. Készülhet szabad tűzön, bográcsban, cserépedényben, vörösborral locsolgatva, sok paprikával. Friss kenyérrel, tésztával, galuskával egyaránt nagyon jó.
A békebeli tejfölös csirkepaprikásba is a magyar konyha legjava kerül. Készítheted combból, szárnyból, mellből, vagy akár mindenből pakolhatsz a lábosba. A sűrű szaft titka a sok hagyma, nokedlivel tálalva az igazi.
Az osztrákok fiákergulyása még a mi pörköltünknél is laktatóbb, férfiasabb étel. A bécsi fogathajtókról elnevezett különleges ételre még tükörtojás is kerül. Aki megeszik belőle egy tányérral, hosszú órákig nem lesz éhes.
A dinsztelt marha is olyan étel, amit után megnyalod mind a tíz ujjadat. A rozmaring és a fokhagyma isteni ízt ad a húsnak. Ha a marhát lassan, órákon át tepsiben sütöd, olyan finom puha lesz, hogy szétomlik a szádban.
A Stroganoff módon készülő ételeket az oroszoknak köszönhetjük, igaz, az eredetihez képest sokat változott a gombás-mustáros szaftos étel. Csirke, marha, sertés is készülhet ilyen módon. Sokan uborkát is tesznek hozzá.
Ha könnyedebb ételre vágysz, mégis rajongsz a szaftos húsokért, az ízekben gazdag zöldséges csirkeragu ideális lehet. Rakj bele minél több friss idényzöldséget. Akár sütőben is megsütheted.
A klasszikus mézes-mustáros pác nem véletlenül népszerű, fenségessé varázsolja az egyszerű, száraz csirkemellet is. Érdemes magos mustárt is használni, sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény.
A belsőségeket is elkészítheted jó sok szafttal és hagymával, a májat villámgyorsan az asztalra teheted. Ha fokhagymás tejbe áztatod, sütés során sem szárad ki. A hagymás szaftot pedig öröm tunkolni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük