Kókuszos keksztekercs
Bármilyen vásárban is jársz, biztos lehetsz benne, hogy találni fogsz kókuszos keksztekercset.
A kókuszos keksztekercs kicsit olyan, mintha a kókuszgolyó felnőtt testvére lenne, nagyjából ugyanaz, de egy kicsit összetettebb és nagyobb.
Vaj helyett használhatsz tejet vagy akár vizet is a kakaós massza összedolgozásához, úgy is finom lesz.
Kókusztekercs
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 evőkanál holland kakaópor
- pár csepp rumaroma
- kókuszreszelék a díszítéshez
A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- kókuszreszelék
Elkészítés ideje:
35 perc + két óra.
Elkészítés menete:
Ez az a fajta édesség, amiről ránézésre könnyedén megállapíthatod, hogy vajon hogyan készülhet. Végtelenül egyszerűen: a kekszet először keverd össze a cukorral és a kakaóporral, majd jöhet hozzá a szobahőmérsékletű vaj és az ízlésednek megfelelő mennyiségű rumaroma. Dolgozd össze ezt az egészet, aztán tedd félre, amíg a töltelék elkészül.
A töltelék sem tartogat meglepetéseket, össze kell dolgoznod a hozzávalókat, és már kész is vagy, ha azt szeretnéd, hogy a kókusz íze domináljon, akkor legalább 10-12 dekát használj a töltelékhez. Ha minden kész van, simítsd ujjnyi vastagra a kakaós masszát egy kókusszal megszórt fólián, majd kend meg a krémmel, és tekerd fel. Hűtőben pihentesd legalább két órán át, utána már fogyaszthatod is.
Sütemények a nagyi konyhájából
A gyerekkori kedvenceket bármikor felidézheted a konyhádban, nézd át a nagyi legjobb receptjeit, és készíts valami mennyei finomságot.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- dió
- citrom
Az eredeti aranygaluska receptje
- mandula
- torta
Isteni áfonyatorta
- sütemény
- pite