Kókuszos keksztekercs

Ahogy a vásári árusok készítik

Bármilyen vásárban is jársz, biztos lehetsz benne, hogy találni fogsz kókuszos keksztekercset.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszos keksztekercs kicsit olyan, mintha a kókuszgolyó felnőtt testvére lenne, nagyjából ugyanaz, de egy kicsit összetettebb és nagyobb.

Vaj helyett használhatsz tejet vagy akár vizet is a kakaós massza összedolgozásához, úgy is finom lesz.

Kókusztekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • pár csepp rumaroma
  • kókuszreszelék a díszítéshez

A töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés ideje:

35 perc + két óra.

Elkészítés menete:

Ez az a fajta édesség, amiről ránézésre könnyedén megállapíthatod, hogy vajon hogyan készülhet. Végtelenül egyszerűen: a kekszet először keverd össze a cukorral és a kakaóporral, majd jöhet hozzá a szobahőmérsékletű vaj és az ízlésednek megfelelő mennyiségű rumaroma. Dolgozd össze ezt az egészet, aztán tedd félre, amíg a töltelék elkészül.

A töltelék sem tartogat meglepetéseket, össze kell dolgoznod a hozzávalókat, és már kész is vagy, ha azt szeretnéd, hogy a kókusz íze domináljon, akkor legalább 10-12 dekát használj a töltelékhez. Ha minden kész van, simítsd ujjnyi vastagra a kakaós masszát egy kókusszal megszórt fólián, majd kend meg a krémmel, és tekerd fel. Hűtőben pihentesd legalább két órán át, utána már fogyaszthatod is.

Sütemények a nagyi konyhájából

A gyerekkori kedvenceket bármikor felidézheted a konyhádban, nézd át a nagyi legjobb receptjeit, és készíts valami mennyei finomságot.

7 sütemény, amit sokan elrontanak: így lesz tökéletes

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük