A legjobb karácsonyi húsleves receptje
Bármilyen ünnepről is legyen szó, a díszes asztalon mindig jól mutat egy nagy tál húsleves.
A gazdagon megrakott levest készítheted egészen hétköznapi alapanyagból, vagy az ünnepre való tekintettel valami igazán különleges húst is választhatsz hozzá.
A legkülönbözőbb levesbetétekkel kínálhatod, adhatsz hozzá cérnametéltet, de finom levesgyönggyel és az idehaza nem annyira megszokott, pedig nagyszerű palacsintatésztával is.
Karácsonyi húsleves
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús, lehetőleg csonttal - fartő, szegy, lábszár
- 6-7 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 babérlevél
- 1 kis fej zeller
- 1 kis fej karalábé
- 1 nagy fej hagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér
- 1 kis fej kelkáposzta fele
- 10-12 szem feketebors
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
A húst darabold három-négy nagyobb részre, tisztítsd meg, amennyiben szükséges, majd tedd egy jó nagy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a babérlevelek és a bors társaságában tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, és hagyd felforrni a vizet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor forrásnak indult, szedd le róla a habot, tedd bele a hagymát és a zellert, a tűzhelyet állítsd kis lángra, és hagyd fortyogni a leendő levest. Amikor két órája fő, add hozzá a többi zöldséget is, hangulatod szerint darabolva, némi só és a gyömbér társaságában.
Amikor minden megpuhult és a hús is átfőtt, vágd apróra a petrezselymet, és add hozzá azt is, majd kóstold meg a levest, ha valami hiányzik belőle, azt pótold, és már tálalhatod is.
Desszertek a finom leves után
Egy kiadós leves után nem is kell második fogás, csak valami ellenállhatatlan édesség.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- zöldség
Lúgosító minestrone leves salaktalanításhoz
- paprika
- káposzta
A hagyományos székelykáposzta receptje
- hagyma
- zöldség