A legjobb karácsonyi húsleves receptje
Holnapra lesz tökéletes
Bármilyen ünnepről is legyen szó, a díszes asztalon mindig jól mutat egy nagy tál húsleves.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Mit tud egy 4000 forintos koreai arctisztító? Megéri ilyesmit rendelni? »

Ez a bájos fejfedő a legfelkapottabb idén: újra divatban a svájcisapka »

Ez a hajszín lesz a tél kedvence: még ránézni is melengető érzés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdagon megrakott levest készítheted egészen hétköznapi alapanyagból, vagy az ünnepre való tekintettel valami igazán különleges húst is választhatsz hozzá.

A legkülönbözőbb levesbetétekkel kínálhatod, adhatsz hozzá cérnametéltet, de finom levesgyönggyel és az idehaza nem annyira megszokott, pedig nagyszerű palacsintatésztával is.

Karácsonyi húsleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhahús, lehetőleg csonttal - fartő, szegy, lábszár
  • 6-7 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 babérlevél
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 1 kis fej kelkáposzta fele
  • 10-12 szem feketebors
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A húst darabold három-négy nagyobb részre, tisztítsd meg, amennyiben szükséges, majd tedd egy jó nagy lábasba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a babérlevelek és a bors társaságában tedd fel a tűzhelyre, gyújts alá, és hagyd felforrni a vizet.

Amikor forrásnak indult, szedd le róla a habot, tedd bele a hagymát és a zellert, a tűzhelyet állítsd kis lángra, és hagyd fortyogni a leendő levest. Amikor két órája fő, add hozzá a többi zöldséget is, hangulatod szerint darabolva, némi só és a gyömbér társaságában.

Amikor minden megpuhult és a hús is átfőtt, vágd apróra a petrezselymet, és add hozzá azt is, majd kóstold meg a levest, ha valami hiányzik belőle, azt pótold, és már tálalhatod is.

Desszertek a finom leves után

Egy kiadós leves után nem is kell második fogás, csak valami ellenállhatatlan édesség.

Ezt is szeretjük