Fasírtvariációk a nagyitól
Akár gombóccá formázva, akár egyben sütve, a fasírt mindenhogy isteni. Hétköznapi vacsorára vagy hétvégi ebédre készítve is - mindenhol megállja a helyét.
A fasírt változatos elkészítése lehetővé teszi, hogy a legkülönbözőbb alkalmakra is tökéletes főétel legyen, úgy, hogy még csak rá sem tudsz unni. Ráadásul az a jó a kis húsgolyóban, hogy akkor sincs több munka vele, ha nagy adagot kell összegyúrnod.
Próbáld ki ízletes receptjeinket, és szárnyalj vissza az időben, amikor még a nagyi konyhájában üldögélve vártad a finom falatokat!
Almás borjúfasírt
Hozzávalók:
- 60 dkg darált borjúhús
- 2 dkg vaj
- 1 alma
- 1 dl fehérbor
- 1 tojás
- 1 citrom héja
- liszt
- só
- bors
Egy almát hámozz meg, keverd össze a hússal, a tojással és a citromhéjjal. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd formázz belőle fasírtgolyókat.
Forgasd meg lisztben őket, majd a vaj háromnegyedén pirítsd meg. Öntsd alá a bort, és párold készre 10-15 perc alatt.
Csípős fasírt
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál zöldbors natúr lében
- 1 teáskanál csípős mustár
- olaj
- pirospaprika
- só
A zsemlét áztasd vízbe. Pici olajon dinszteld meg a felaprított hagymát. A húst a zsemlével, a hagymával és a tojással keverd össze. Szórj bele ízlésed szerint pirospaprikát, sót, majd add hozzá az áttört fokhagymát, a felaprított zöldborsot és a mustárt. Gyúrd gombócokká a masszát, majd forgasd zsemlemorzsába őket. Forró olajban süsd ki mindegyiket.
Májfasírt egyben sütve
Hozzávalók:
- 30 dkg marhamáj
- 15 dkg gyöngyárpa
- 5 dl tej
- 2 tojás
- 2 teáskanál majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- fél teáskanál szárított gyömbér
Az árpát tedd fel főni fél órára. Öntsd hozzá a tejet, és még 20 percig főzd. Ezután vedd le a gázról, és takard le a tetejét.
A hagymát a vajon dinszteld meg, majd az árpával, a tojásokkal, a ledarált májjal, valamint a majoránnával és a gyömbérrel keverd össze. Egy tűzálló edényt vajazz ki, szórd be liszttel, és simítsd bele a fasírtot. Előmelegített sütőben nagyjából 35-40 percig süsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egyben sült sajtos fasírt
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 30 dkg sajt
- 6 tojás
- 1 pohár tejföl
- 1 szikkadt zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- vaj
- só
- bors
A felaprított hagymát pici olajon párold meg. A vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét a hússal és a hagymával gyúrd össze, és ízlésed szerint sózd, borsozd meg. Egy tepsit vajazz ki, és simítsd bele a húst. Lassú tűzön süsd félig készre.
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a tejföllel és a lereszelt sajttal keverd össze.
Dolgozd hozzá a fehérjéket is, és öntsd rá a húsra. Tedd vissza a sütőbe, és süsd világos színűre.
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Göngyölt, töltött csirke receptek
- csirke
- húsételek
Mustáros csirkecomb receptek
- hús
- húsételek