Fasírtvariációk a nagyitól
Akár gombóccá formázva, akár egyben sütve, a fasírt mindenhogy isteni. Hétköznapi vacsorára vagy hétvégi ebédre készítve is - mindenhol megállja a helyét.

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ashley Graham várandósan sem rejtegeti alakját: dögösebben öltözködik, mint valaha »

Villámgyors, szuperegészséges smoothie tál: azonnal feltölt energiával »

Pasztell lila hajszín az új szezon kedvence: meglepő, milyen gyönyörű tud lenni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fasírt változatos elkészítése lehetővé teszi, hogy a legkülönbözőbb alkalmakra is tökéletes főétel legyen, úgy, hogy még csak rá sem tudsz unni. Ráadásul az a jó a kis húsgolyóban, hogy akkor sincs több munka vele, ha nagy adagot kell összegyúrnod.

Próbáld ki ízletes receptjeinket, és szárnyalj vissza az időben, amikor még a nagyi konyhájában üldögélve vártad a finom falatokat!

Almás borjúfasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált borjúhús
  • 2 dkg vaj
  • 1 alma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja
  • liszt
  • bors

Egy almát hámozz meg, keverd össze a hússal, a tojással és a citromhéjjal. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd formázz belőle fasírtgolyókat.

Forgasd meg lisztben őket, majd a vaj háromnegyedén pirítsd meg. Öntsd alá a bort, és párold készre 10-15 perc alatt.

Csípős fasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál zöldbors natúr lében
  • 1 teáskanál csípős mustár
  • olaj
  • pirospaprika

A zsemlét áztasd vízbe. Pici olajon dinszteld meg a felaprított hagymát. A húst a zsemlével, a hagymával és a tojással keverd össze. Szórj bele ízlésed szerint pirospaprikát, sót, majd add hozzá az áttört fokhagymát, a felaprított zöldborsot és a mustárt. Gyúrd gombócokká a masszát, majd forgasd zsemlemorzsába őket. Forró olajban süsd ki mindegyiket.

Májfasírt egyben sütve

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhamáj
  • 15 dkg gyöngyárpa
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • fél teáskanál szárított gyömbér

Az árpát tedd fel főni fél órára. Öntsd hozzá a tejet, és még 20 percig főzd. Ezután vedd le a gázról, és takard le a tetejét.

A hagymát a vajon dinszteld meg, majd az árpával, a tojásokkal, a ledarált májjal, valamint a majoránnával és a gyömbérrel keverd össze. Egy tűzálló edényt vajazz ki, szórd be liszttel, és simítsd bele a fasírtot. Előmelegített sütőben nagyjából 35-40 percig süsd.

Egyben sült sajtos fasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 30 dkg sajt
  • 6 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • vaj
  • bors

A felaprított hagymát pici olajon párold meg. A vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét a hússal és a hagymával gyúrd össze, és ízlésed szerint sózd, borsozd meg. Egy tepsit vajazz ki, és simítsd bele a húst. Lassú tűzön süsd félig készre.
A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a tejföllel és a lereszelt sajttal keverd össze.

Dolgozd hozzá a fehérjéket is, és öntsd rá a húsra. Tedd vissza a sütőbe, és süsd világos színűre.

Ezt is szeretjük