A legfinomabb cukormentes eperlekvár receptje
Ilyen jót még nem kóstoltál!
Hagyd a bolti, cukorral teletömött változatokat!

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Ezt idd reggelente, és beindul a fogyás: zsírégető turmix, ami csúcsra pörgeti az anyagcserét »

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

A 32 éves modell olyan, mint egy Barbie baba: Rosie Huntington-Whiteley-ról már megint tökéletes fotók készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eper a jó idő egyik legbiztosabb és legédesebb jele. A ragyogó piros gyümölcs bőven elegendő cukrot tartalmaz ahhoz, hogy felesleges adalékanyagok nélkül is igazán finom lekvár lehessen belőle.

Süteményekbe, vagy rájuk is zseniális megoldás ez a lekvár, de a reggeli pirítósnak sem áll rosszul.

Eperlekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 10 g pektin

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Nos, nem lesz nehéz dolgod, ahogyan azt a hozzávalók számából is sejtheted. A lekvárhoz egyszerűen csak mosd át jó alaposan az epreket, szárazd le, majd darabold egységes méretű, apró részekre. Fontos, hogy minden benyomódást, elszineződést távolíts el.

Ha ezzel megvagy, vedd elő a kedvenc lekvárfőző lábasodat és halmozd bele a feldarabolt gyümölcsöt. Egy egészen vékony réteg vízen, ami épphogy beszínezi a lábas alját, alacsony lángon kezdd el főzni. 

Figyelj, hogy ne égesd oda a keveréket a lábasban, kevergesd át időnként, majd amikor már forr, 10 percig hagyd még a tűzön, az utolsó öt percben szórd a tetejére a pektin, keverd el alaposan, majd vedd le a tűzről. Frissen fertőtlenített dunsztosüvegbe tedd be a lekvárt, zárd le jó alaposan, fejjel lefele tedd öt percre valahova, aztán mehet is az éléskamrába.

Sütésmentes desszertek a lekvár mellé

Ne kapcsold be a sütőt, csak élvezd az édes ízeket!

Ezt is szeretjük