A legfinomabb cukormentes eperlekvár receptje
Ilyen jót még nem kóstoltál!
Hagyd a bolti, cukorral teletömött változatokat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az eper a jó idő egyik legbiztosabb és legédesebb jele. A ragyogó piros gyümölcs bőven elegendő cukrot tartalmaz ahhoz, hogy felesleges adalékanyagok nélkül is igazán finom lekvár lehessen belőle.

Süteményekbe, vagy rájuk is zseniális megoldás ez a lekvár, de a reggeli pirítósnak sem áll rosszul.

Eperlekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg eper
  • 10 g pektin

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Nos, nem lesz nehéz dolgod, ahogyan azt a hozzávalók számából is sejtheted. A lekvárhoz egyszerűen csak mosd át jó alaposan az epreket, szárazd le, majd darabold egységes méretű, apró részekre. Fontos, hogy minden benyomódást, elszineződést távolíts el.

Ha ezzel megvagy, vedd elő a kedvenc lekvárfőző lábasodat és halmozd bele a feldarabolt gyümölcsöt. Egy egészen vékony réteg vízen, ami épphogy beszínezi a lábas alját, alacsony lángon kezdd el főzni. 

Figyelj, hogy ne égesd oda a keveréket a lábasban, kevergesd át időnként, majd amikor már forr, 10 percig hagyd még a tűzön, az utolsó öt percben szórd a tetejére a pektin, keverd el alaposan, majd vedd le a tűzről. Frissen fertőtlenített dunsztosüvegbe tedd be a lekvárt, zárd le jó alaposan, fejjel lefele tedd öt percre valahova, aztán mehet is az éléskamrába.

Sütésmentes desszertek a lekvár mellé

Ne kapcsold be a sütőt, csak élvezd az édes ízeket!

Ezt is szeretjük