Citrommázas mákos muffin
A citrommáz alatt megbúvó omlós édesség minden amerikai család receptkönyvében szerepel.
A citrom, a mák és a már jól bevált muffin nagyszerű hármast alkotnak, amit nyugodtan felszolgálhatsz bárkinek, legyen az váratlan vendég vagy állandó családtag.
A muffin tésztájába bármit rejthetsz, amit megkívánsz, legyen az mazsola vagy valamilyen ropogós összetevő.
Mákos muffin citrommázzal
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 12 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 6 tojás
- 5 gramm sütőpor
- 1 rúd vanília
- 1 citrom
- só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Ha már készítettél muffint, most sem lesz nehéz dolgod, de ha nem, nos, akkor sem. A tojásokból hármat válassz ketté. A vajat keverd simára a kristálycukorral, majd add hozzá a sárgákat. A lisztet keverd össze a sütőporral, szitáld ehhez a keverékhez, majd jöhet bele a mák is, és a citrom héjából egy kevés. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd keményre, majd ezt is keverd a masszához, és így tulajdonképp kész is a muffinod, már csak ki kell sütni, ez 180 fokon nem több 20 percnél.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amíg szépen megsül, addig készítsd el a citrommázat, ez sem egy bonyolult darab: a maradék három tojást is válaszd ketté, majd a fehérjéket verd habbá, keverd hozzá a citrom levét, keverd így még egy kicsit, és tulajdonképp kész is vagy. Az elkészült muffinokat borítsd be hangulatodnak megfelelő mértékben a mázzal, és már eheted is.
Finomat, gyorsan és egyszerűen
OLVASD EL EZT IS!
- meggy
- pite
Békebeli meggyes pite
- olasz
- kávé
Klasszikus olasz tiramisurecept
- édességek
- amerikai palacsinta