Klasszikus olasz tiramisurecept
Egy finom tiramisu kicsit felpörget, édes ízével jobb kedvre derít, és a puszta látványa is öröm.
A neve is arról árulkodik, hogy ez a sütemény arra született, hogy a környezetében jó hangulatot teremtsen, az eredeti tira mi su kifejezés jelentése nagyjából annyi: dobj fel!


Mint minden egyszerű süti, ez is remekül variálható, adj hozzá gyümölcsöt, a bátrabbak egy kis chilivel is próbálkozhatnak, nagyot tévedni nem tudsz!
Tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 4 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 0,5 dl presszókávé
- 40 dkg babapiskóta
- 0,3 dl marsala bor vagy konyak
- sötét kakaópor a szóráshoz
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
Kezdésnek főzz egy kávét, érdemes erőset készítened, úgy az igazi, ha elkészült, add hozzá a bort, és tedd félre egy kicsit hűlni. A tojásokat válaszd ketté, fehérjéből négyre lesz majd szükséged, sárgájából csak kettőre. A cukorral keverd simára a sárgáját, majd add hozzá a mascarponét.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A négy fehérjét verd kemény habbá, majd ha már meg sem tud mozdulni, finoman keverd a mascarponés keverékhez, ügyelve, hogy ne törjön. A babapiskóták mindkét felét mártsd a kávéba, majd egy alkalmas tálban vagy tepsiben rendezd el őket, illetve rajtuk a masszát, ezt tetszőleges módon variálhatod. Ha kész a remekmű, szórd meg a kakaóporral, és tedd egy órára a hűtőbe.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Kekszes remekek kellemes reggelekre
Kekszes vagy kekszszerű sütiket mindig érdemes készítened, sokáig elállnak, és nagyon finomak, nézz párat képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- édességek
- csokoládés süti
Illatos zserbó

- sütemény
- édességek
A rigójancsi receptje: tudod, ki volt a névadó?

- túró
- édességek