Túrógombóc édes tejföllel
Bevált recept
A túrógombócot mindenki ismeri, jó eséllyel mindenki szereti is, ha máshogy nem, finom, édes tejföllel nyakon öntve egészen biztosan.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes tejfölben tocsogó túrógombóc veszélyes játék, mert ha egyszer rákapsz, egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy a tál üres, te pedig majd kipukkadsz.

Próbáld ki tepsiben kisütve is! A kész gombócokat öntsd nyakon a tejföllel, és így pirítsd őket nagyjából tíz percig a sütőben.

Túrógombóc édes tejföllel

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy tálat meg egy szűrőt, és törd át a túrót. Ha ezzel megvagy, reszeld bele a citrom héját, majd a tojásokat válaszd ketté, a sárgája mehet a tálba, a fehérjét egyelőre tedd félre. A búzadarával és egy nagyon pici sóval keverd simára a túrót, majd tedd a hűtőbe, minél többet áll, annál jobb - ha egy éjszakát, akkor biztos, hogy nem esik szét főzéskor -, de legalább két órát érdemes pihentetni. Ha ez letelt, verd kemény habbá a fehérjét, és keverd össze a túróval.

Utána forralj vizet egy lábasban, gyúrj kis gombócokat a masszából, majd főzd ki őket, nagyjából öt perc elég kell, hogy legyen nekik. Amíg úszkálnak, egy serpenyőben pirítsd meg a zsemlemorzsát, hempergesd meg benne a már kész gombócokat, és öntsd őket nyakon a tejföl és a porcukor keverékével.

Bizonytalan mozdulatok

Még nem mozogsz teljes biztonsággal a konyhában? Képgalériánkból elleshetsz néhány trükköt, amitől magabiztosabbá válhatsz a tűzhely környékén.

Ezt is szeretjük