Csokoládés sajttorta ínycsiklandó őszi gyümölcsökkel

A sajttorta sütés nélkül is készíthető és csokoládéval is isteni, főleg, ha gyümölcsökkel bolondítod meg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttorta nagy előnye, hogy nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, és nagyon hamar összeállítható, hátránya, hogy az összeállítást követően még egy kicsit türelmesnek kell lenned, hogy az íz és az állag tökéletes legyen.

Bármilyen gyümölcsöt is találsz otthon, jól fog harmonizálni vele, legyen az szőlő, körte, szeder, esetleg dió.

Csokoládés sajttorta őszi gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 20 dkg édes keksz
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 lap zselatin
  • 5 dkg cukor
  • 2 körte vagy egy fürt szőlő
  • 2 dl tejszín

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a keksszel. Ha van otthon egy kisebb húsdarálód, akkor egész egyszerűen daráld le vele, ha nincs, akkor jó lesz egy turmixgép is, a lényeg, hogy jó alaposan össze legyen törve a keksz. Mielőtt ezzel dolgozni kezdesz, a vajat vedd ki a hűtőből, hogy kicsit átmelegedjen. Amikor kész a keksz, keverd össze a vajjal, majd egy kisebb sütőforma alján terítsd szét a kapott masszát. A zselatinlapokat oldd fel forró vízben, majd tedd félre hűlni. A krémsajtban keverd el a cukrot.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A tejszínt verd habbá, majd keverd el a mascarponéval. Duplafalú edényben olvaszd fel a csokoládét - ha nincs ilyen edényed, egy nagyobb lábasba tegyél vizet, arra egy kisebb edényt, bele a feldarabolt csokit, és így olvaszd -, miután megolvadt, zárd el alatta gázt, és kevergesd még egy kicsit, amíg enyhén ki nem hűl. Ha ez megtörtént, add a krémhez, és keverd el benne jó alaposan. Add az egészhez a zselatint, majd a formában levő kekszes elegyen terítsd szét. A gyümölcsöt vágd egyenletes darabokra, szórd a süteményre, majd egy éjszakára tedd be a hűtőbe, másnap már fogyaszthatod.

A legfinomabb édességek csokoládéból készülnek

Ha te is így érzel a kakaós finomság iránt, nézz pár ötletet képgalériánkból!

Csokis sütik minden alkalomra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük