Illatos zserbó
Az eredeti recept szerint
A zserbó igazi klasszikus, minden nagyobb ünnepen az asztalon a helye, és nagyon kevesen tudnak neki ellenállni.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darált diós lapok nyakon öntve jó adag csokoládéval mindenkit levesznek a lábáról, a tökéletes kompozíció közel száz éve töretlen népszerűségnek örvend, nem véletlenül.

Ha egy kis pikáns ízt szeretnél kölcsönözni neki, reszelj egy kis narancshéjat a tortabevonóba, mielőtt ráöntöd.

Zserbó

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg baracklekvár
  • 18 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dkg kristálycukor
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg tortabevonó
  • 10 dkg vaj
  • 1 dkg sütőpor

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével - 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra - ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.

A diót, a maradék porcukrot és a baracklekvárt keverd össze, és ennek a felét egyenletesen terítsd szét a tésztán. Ezután jöhet a második réteg tészta, arra a diós keverék másik fele, majd végül a fedlap, a harmadik tészta gombócból nyújtva. Ha mindezzel megvagy, szurkáld meg egy villával a süteményt, majd tedd félre egy órára. Amint letelt, tedd sütőbe, és 180 fokon, körülbelül fél óra alatt süsd készre. A tortabevonót vajjal olvaszd kenhetővé, és terítsd szét a már kész süteményen.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Sütemények csokoládéval

Legyen a külsején, vagy a belsejében, ha egy desszert csokoládés, képtelenség neki ellenállni, nézz csak be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük