
A rigójancsi receptje: tudod, ki volt a névadó?
Ha nem, most megtudhatod: Rigó János cigányprímás a szerelmének készíttetett süteményt, ami azóta minden cukrászda kedvence.

Rigó János prímás és a korábbi hercegné, Ward Klára szerelmének emléke valószínűleg örökké - vagy legalábbis sokáig - fennmarad, hiszen a csokis sütemény népszerűsége az évtizedek alatt nem lanyhult egy szemernyit sem.


Ha a csokiréteget a tetejére már túlzásnak érzed, azt akár le is hagyhatod, úgy is nagyon finom sütemény lesz a végeredmény.
Rigójancsi
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 22 dkg kakaó
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 7 dl tejszín
- 7 tojás
- 5 dkg mogyoró
- 2 db zselatinlap
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl rum
Elkészítés ideje:
130 perc.
Elkészítés menete:
Készíts először egy piskótát: a tojásokat válaszd ketté, majd keverd simára a sárgáját a cukorral, és dolgozd össze a liszttel, a vaníliás cukorral, valamint a kakaó harmadával - a legjobb úgy, ha előtte a szárazanyagokat összekevered, és úgy adod a tojáshoz. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, add a masszához, és szórd bele a mogyorót is. Végy elő egy alkalmas tepsit, vajazd ki, szépen egyengesd el benne a matériát, és 190 fokon nagyjából tíz perc alatt süsd ki a tésztát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Jöhet a töltelék: először áztasd a rumba a zselatinlapokat, azután keverd össze a maradék kakaót és a porcukrot, majd verd fel a tejszínt, és add hozzá őket. A zselatinlapokat engedd fel, majd keverd a masszához. Bármily meglepő, ez volt eddig a könnyebb része a feladatnak, most jön a neheze: vedd ki a tepsiből a kész piskótát, vágd félbe, és az alsónak szánt lapon szépen terítsd szét a kakaós masszát, majd óvatosan helyezd a tetejére a másik lapot. Ha ez megvolt, olvaszd fel az étcsokit a vajjal, gőz felett, majd egyengesd el a sütemény tetején, aztán már csak meg kell várni, hogy megdermedjen - ebben segítségedre lehet a hűtő -, és fogyaszthatod is.
Egy finom csokis sütit?
Ha a válaszod a - Naná!, - Bármikor! vagy valami rokonértelmű kifejezés, látogass be képgalériánkba!