A rigójancsi receptje: tudod, ki volt a névadó?
Ha nem, most megtudhatod: Rigó János cigányprímás a szerelmének készíttetett süteményt, ami azóta minden cukrászda kedvence.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rigó János prímás és a korábbi hercegné, Ward Klára szerelmének emléke valószínűleg örökké - vagy legalábbis sokáig - fennmarad, hiszen a csokis sütemény népszerűsége az évtizedek alatt nem lanyhult egy szemernyit sem.

Ha a csokiréteget a tetejére már túlzásnak érzed, azt akár le is hagyhatod, úgy is nagyon finom sütemény lesz a végeredmény.

Rigójancsi

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 22 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 7 dl tejszín
  • 7 tojás
  • 5 dkg mogyoró
  • 2 db zselatinlap
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl rum

Elkészítés ideje:

130 perc.

Elkészítés menete:

Készíts először egy piskótát: a tojásokat válaszd ketté, majd keverd simára a sárgáját a cukorral, és dolgozd össze a liszttel, a vaníliás cukorral, valamint a kakaó harmadával - a legjobb úgy, ha előtte a szárazanyagokat összekevered, és úgy adod a tojáshoz. A fehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, add a masszához, és szórd bele a mogyorót is. Végy elő egy alkalmas tepsit, vajazd ki, szépen egyengesd el benne a matériát, és 190 fokon nagyjából tíz perc alatt süsd ki a tésztát.

Jöhet a töltelék: először áztasd a rumba a zselatinlapokat, azután keverd össze a maradék kakaót és a porcukrot, majd verd fel a tejszínt, és add hozzá őket. A zselatinlapokat engedd fel, majd keverd a masszához. Bármily meglepő, ez volt eddig a könnyebb része a feladatnak, most jön a neheze: vedd ki a tepsiből a kész piskótát, vágd félbe, és az alsónak szánt lapon szépen terítsd szét a kakaós masszát, majd óvatosan helyezd a tetejére a másik lapot. Ha ez megvolt, olvaszd fel az étcsokit a vajjal, gőz felett, majd egyengesd el a sütemény tetején, aztán már csak meg kell várni, hogy megdermedjen - ebben segítségedre lehet a hűtő -, és fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Egy finom csokis sütit?

Ha a válaszod a - Naná!, - Bármikor! vagy valami rokonértelmű kifejezés, látogass be képgalériánkba!

OLVASD EL EZT IS!

profiterol lead
  • tojás
  • édességek

Isteni profiterol

Ezt is szeretjük