Borjúpörkölt hagyományosan
A borjúhús sokak szerint finomabb, mint a marha. Mindkét változatot érdemes kipróbálni.
A marhapörkölt kistestvére a borjúból készült kiadós fogás. A borjúhús fiatalabb és omlósabb, érdemes otthon is megpróbálkozni vele.
Fontos, hogy megfelelő ideig párold, nem szabad kapkodni, ráérősen akár másfél órát is főhet.
Borjúpörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg borjúhús
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- pirospaprika
- csipet köménymag
Elkészítés ideje:
Körülbelül két óra.
Elkészítés menete:
A hagymát és a húst kockázd fel, a paradicsomot és paprikát is vágd azonos méretű kockákra. Kevés olajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig.
Szórd meg pirospaprikával, és sózd meg, majd keverd el. Add hozzá a paradicsomot és paprikát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomAddig főzd a pörköltet fedő alatt, amíg a hús omlós és puha nem lesz. A vizet, ha szükséges, időről időre pótold, de csak a végén sózz utána.
OLVASD EL EZT IS!
- magánélet
- jennifer aniston
Nem zavartatták magukat! Jennifer Aniston és pasija a fotósok előtt estek egymásnak

- burgonya
- sertéshús
Így készül a tökéletes brassói aprópecsenye

- csirke
- zöldség