Így készül a tökéletes brassói aprópecsenye

Kedveled a magyaros, fűszeres ízeket? Akkor készítsd el a majoránnás brassói aprópecsenye receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brassói aprópecsenyének lehetetlen ellenállni, hiszen az egyik legfinomabb magyar fogás. A hús és a krumpli remekül kiegészítik egymást, így nem csoda, hogy az étel gyakran főszereplője a családi ebédeknek.

Elkészítése nagyjából 65-70 percet vesz igénybe, ami az ízélményhez képest nem sok.

Majoránnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg burgonya
  • 50 dkg sertéscomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál Knorr Delikát
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • fél kiskanál morzsolt majoránna
  • petrezselyemzöld
  • olaj a burgonya megsütéséhez
  • őrölt bors

Elkészítési idő:

65-70 perc

Az elkészítés menete:

Három evőkanál felhevített olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Tedd rá a burgonyával azonos méretűre vágott sertéshúst, amit ízesíts egy-két teáskanál Delikáttal, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Öntsd fel kevés vízzel, és az elpárolgott vizet pótolva többször pirítsd le. Eközben a burgonyát tisztítsd meg, körülbelül 1,5x1,5 cm kockákra vágd fel, és egy evőkanál Delikáttal ízesített, forrásban lévő vízbe téve, az újraforrástól számított négy-öt percig főzd. Szűrd le, és forró olajban süsd pirosra.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amikor a hús megpuhult, és a fölösleges víz elpárolgott róla, tedd bele a kockázott zöldpaprikát és paradicsomot. A zöldségekkel pirítsd össze a húst. Legvégül a húsos ragut keverd össze a megsütött kockaburgonyával. Petrezselyemmel megszórva, forrón tálald.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=1922702&banner=1922740&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük