5 isteni, gyors szendvicskrém
Ha unod már a szokásos szalámis szendvicset, próbáld ki ínycsiklandó szendvicskrémeinket, melyek vendégségben is jól jönnek.
A következő szendvicskrémeket kenheted akár zsemlére, kiflire vagy bagettre is, de talán a legjobb, ha egy szelet friss, ropogós házi kenyérrel fogyasztod őket.
A házi szendvicskrémek tökéletesek lehetnek egy barátnős estére, de pókerpartira is.
A gyerkőc is biztosan szívesebben fogyasztja a tízóraiját, ha ezekkel kened meg a szendvicsét.
Házi kenyér
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kiskanál só
Az élesztőt a cukros vízben futtasd fel, kevergesd addig, amíg buborékozni nem kezd. Keverd a sót a lisztbe, majd öntsd hozzá az élesztőt és az étolajat.
Dagaszd meg, majd körülbelül egy órát meleg helyen keleszd. Ha kész, gyúrd össze még egyszer a tésztát. Formázd cipó alakúra, és előmelegített sütőben süsd legalább fél órát.
Avokádókrém
Hozzávalók:
- 10 dkg krémsajt
- 1 avokádó
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Az avokádót vágd ketté, és szedd ki a magját. Hámozd meg, majd villával nyomkodd szét a húsát. Keverd össze a sajttal, majd ízesítsd sóval, borssal. A citromlevet is keverd hozzá, ettől pikáns ízt kap, és nem barnul meg.
Kőrözött
Hozzávalók:
- 25 dkg juhtúró
- 1 pohár tejföl
- 3 kiskanál őrölt pirospaprika
- 1 csokor újhagyma
- köménymag
- só
A túrót törd össze, és dolgozd össze a tejföllel. Keverd hozzá a köménymagot, a pirospaprikát és az apróra vágott hagymát. Ízlés szerint sózd meg.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 6 teáskanál vörösborecet
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál oregánó
A padlizsánokat süsd körülbelül 45 percig. Hámozd meg őket, majd a húsukat darabold fel. A fokhagymát zúzd össze, és keverd a padlizsánhoz. Alaposan nyomkodd szét, majd add hozzá a hámozott, felkockázott paradicsomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd hozzá a finomra vágott petrezselymet. Dolgozd bele az olívaolajat és az ecetet.
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 1 fej vöröshagyma
- só
- fehérbors
A tojásokat főzd keményre. Majd szedd le a héját, és nyomkodd szét. A hagymát aprózd fel, és a majonézzel, a mustárral, és a fűszerekkel keverd a tojáshoz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kapros túrókrém
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 1 csokor metélőhagyma
- 1 csokor kapor
- só
A túrót törd össze. Keverd össze a puha vajjal, a tejföllel, a felaprított metélőhagymával és a kaporral. Sózd meg ízlésed szerint. Tedd hűtőbe, hogy jól összeálljon, és kenhető legyen.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- pizza
Isteni olaszos pizzák Jamie Olivertől
- olasz
- pizza
Az olasz pizzatészta receptje
- olasz
- pizza