5 isteni, gyors szendvicskrém
Ha unod már a szokásos szalámis szendvicset, próbáld ki ínycsiklandó szendvicskrémeinket, melyek vendégségben is jól jönnek.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A következő szendvicskrémeket kenheted akár zsemlére, kiflire vagy bagettre is, de talán a legjobb, ha egy szelet friss, ropogós házi kenyérrel fogyasztod őket.

A házi szendvicskrémek tökéletesek lehetnek egy barátnős estére, de pókerpartira is.

A gyerkőc is biztosan szívesebben fogyasztja a tízóraiját, ha ezekkel kened meg a szendvicsét.

Házi kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál só

Az élesztőt a cukros vízben futtasd fel, kevergesd addig, amíg buborékozni nem kezd. Keverd a sót a lisztbe, majd öntsd hozzá az élesztőt és az étolajat.

Dagaszd meg, majd körülbelül egy órát meleg helyen keleszd. Ha kész, gyúrd össze még egyszer a tésztát. Formázd cipó alakúra, és előmelegített sütőben süsd legalább fél órát.

Avokádókrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg krémsajt
  • 1 avokádó
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors

Az avokádót vágd ketté, és szedd ki a magját. Hámozd meg, majd villával nyomkodd szét a húsát. Keverd össze a sajttal, majd ízesítsd sóval, borssal. A citromlevet is keverd hozzá, ettől pikáns ízt kap, és nem barnul meg.

Kőrözött

Hozzávalók:

  • 25 dkg juhtúró
  • 1 pohár tejföl
  • 3 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 csokor újhagyma
  • köménymag

A túrót törd össze, és dolgozd össze a tejföllel. Keverd hozzá a köménymagot, a pirospaprikát és az apróra vágott hagymát. Ízlés szerint sózd meg.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 6 teáskanál vörösborecet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál oregánó

A padlizsánokat süsd körülbelül 45 percig. Hámozd meg őket, majd a húsukat darabold fel. A fokhagymát zúzd össze, és keverd a padlizsánhoz. Alaposan nyomkodd szét, majd add hozzá a hámozott, felkockázott paradicsomot. Ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd hozzá a finomra vágott petrezselymet. Dolgozd bele az olívaolajat és az ecetet.

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehérbors

A tojásokat főzd keményre. Majd szedd le a héját, és nyomkodd szét. A hagymát aprózd fel, és a majonézzel, a mustárral, és a fűszerekkel keverd a tojáshoz.

Kapros túrókrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor kapor

A túrót törd össze. Keverd össze a puha vajjal, a tejföllel, a felaprított metélőhagymával és a kaporral. Sózd meg ízlésed szerint. Tedd hűtőbe, hogy jól összeálljon, és kenhető legyen.

Blog.hu ajánló