4 isteni olasz tészta
Unod a hagyományos olasz tésztákat? Akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbiakat, melyek megfelelnek randira, de nagy családi étkezéshez is.
A tésztát szinte mindenki szereti, az olasz pasta pedig egyenesen kihagyhatatlan. Ha te sem tudsz ellenállni neki, akkor készíts el néhány klasszikus változatot.
A mindenki által ismert carbonara mellé kevésbé ismert recepteket is választottunk, melyek ugyanolyan finomak.
Spagetti carbonara
Hozzávalók:
- 400 g spagetti
- 100 g főtt sonka
- 50 g zsíros szalonna
- 100 ml tejszín
- 40 g parmezán
- 40 g pecorino sajt
- 3 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- só
- bors
Vágd apró kockára a szalonnát és a sonkát. Pucold meg és aprítsd fel a fokhagymát, vagy nyomd át fokhagymanyomón.
Forrósítsd fel a vajat egy serpenyőben, és süsd meg benne a szalonnát. Add hozzá a fokhagymát, és további három percig párold. Főzd ki a spagettit forrásban lévő, sós vízben, majd öntsd le a levét, és csepegtesd le.
Tedd át a tésztát a serpenyőben lévő szalonnához, és alaposan keverd el. Reszeld le a parmezánt és a pecorinót. Verd fel a tojásokat a tejszínnel és a kétféle sajt felével, majd ízesítsd sóval, borssal. Keverd bele a főtt sonkát. Add a keveréket a spagettihez, és alaposan keverd össze, míg a tojás össze nem áll. Add a maradék sajtot a spagettihez, és azonnal tálalhatod.
Szalonnás fettucine
Hozzávalók:
- 400 g fettucine
- 100 g friss, zsíros szalonna
- 100 g frissen reszelt pecorino
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 ml húsleves - kockából is jó
- 4 bazsalikomlevél
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Kockázd fel a szalonnát. Pucold meg, és vágd finomra a hagymát, a fokhagymát. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és alaposan süsd meg benne a szalonnát. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd párold benne két percig. Tedd bele a húslét és a petrezselymet, ízesítsd sóval, borssal, majd ezt a szószt kis lángon forrald a felére. Mosd meg, csepegtesd le, és vágd finomra a bazsalikomleveleket. Keverd a kész szószba. Főzd ki a fettucinét forrásban lévő, sós vízben, majd öntsd le a levét, hűtsd le és csepegtesd le. Oszd tányérokra, öntsd rá a szalonnaszószt, és szórd meg sajttal.
Penne all´arrabbiata
Hozzávalók:
- 400 g penne
- 300 g paradicsomszósz
- 1 chili
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 g parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- bazsalikom
- cukor
- só
Főzd ki a tésztát sós vízben. Mosd meg és aprítsd fel a petrezselymet. A szószhoz turmixold össze a paradicsomszószt, a fokhagymát, a bazsalikomot, az apróra vágott chilit és az olívaolajat. Ízesítsd sóval és egy csipet cukorral. Szűrd le a tésztát, majd keverd össze a szósszal, és parmezánnal megszórva tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Tagliatelle krémsajttal és brokkoliszósszal
Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 500 ml zöldségleves - kockából is jó
- 300 g széles metélt
- 100 g fűszeres krémsajt
- 50 g frissen reszelt parmezán
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
Mosd meg a brokkolit, oszd rózsákra, távolítsd el a torzsáját, és kockázd fel. Párold a rózsákat négy percig zöldséglében, majd öntsd le a levet, és tedd félre. Pucold meg, és vágd finomra a hagymát, a felolvasztott zsiradékban dinszteld együtt a brokkolirózsákkal, öntsd le 500 ml zöldséglével, és fedő alatt nyolc percig párold.
Főzd ki a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben a főzési útmutató szerint. Turmixold össze a brokkolit a zöldséglével. Keverd hozzá a krémsajtot és a 30 g reszelt parmezánt, majd add hozzá a rózsákat, és újból forrald fel. Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd össze a lecsepegtetett tésztával, a durvára őrölt borssal és a maradék parmezánnal.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom