4 isteni olasz tészta
Unod a hagyományos olasz tésztákat? Akkor ajánljuk figyelmedbe az alábbiakat, melyek megfelelnek randira, de nagy családi étkezéshez is.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztát szinte mindenki szereti, az olasz pasta pedig egyenesen kihagyhatatlan. Ha te sem tudsz ellenállni neki, akkor készíts el néhány klasszikus változatot.

A mindenki által ismert carbonara mellé kevésbé ismert recepteket is választottunk, melyek ugyanolyan finomak.

Spagetti carbonara

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 100 g főtt sonka
  • 50 g zsíros szalonna
  • 100 ml tejszín
  • 40 g parmezán
  • 40 g pecorino sajt
  • 3 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • bors

Vágd apró kockára a szalonnát és a sonkát. Pucold meg és aprítsd fel a fokhagymát, vagy nyomd át fokhagymanyomón.

Forrósítsd fel a vajat egy serpenyőben, és süsd meg benne a szalonnát. Add hozzá a fokhagymát, és további három percig párold. Főzd ki a spagettit forrásban lévő, sós vízben, majd öntsd le a levét, és csepegtesd le.

Tedd át a tésztát a serpenyőben lévő szalonnához, és alaposan keverd el. Reszeld le a parmezánt és a pecorinót. Verd fel a tojásokat a tejszínnel és a kétféle sajt felével, majd ízesítsd sóval, borssal. Keverd bele a főtt sonkát. Add a keveréket a spagettihez, és alaposan keverd össze, míg a tojás össze nem áll. Add a maradék sajtot a spagettihez, és azonnal tálalhatod.

Szalonnás fettucine

Hozzávalók:

  • 400 g fettucine
  • 100 g friss, zsíros szalonna
  • 100 g frissen reszelt pecorino
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 ml húsleves - kockából is jó
  • 4 bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors

Kockázd fel a szalonnát. Pucold meg, és vágd finomra a hagymát, a fokhagymát. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és alaposan süsd meg benne a szalonnát. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd párold benne két percig. Tedd bele a húslét és a petrezselymet, ízesítsd sóval, borssal, majd ezt a szószt kis lángon forrald a felére. Mosd meg, csepegtesd le, és vágd finomra a bazsalikomleveleket. Keverd a kész szószba. Főzd ki a fettucinét forrásban lévő, sós vízben, majd öntsd le a levét, hűtsd le és csepegtesd le. Oszd tányérokra, öntsd rá a szalonnaszószt, és szórd meg sajttal.

Penne all´arrabbiata

Hozzávalók:

  • 400 g penne
  • 300 g paradicsomszósz
  • 1 chili
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • cukor

Főzd ki a tésztát sós vízben. Mosd meg és aprítsd fel a petrezselymet. A szószhoz turmixold össze a paradicsomszószt, a fokhagymát, a bazsalikomot, az apróra vágott chilit és az olívaolajat. Ízesítsd sóval és egy csipet cukorral. Szűrd le a tésztát, majd keverd össze a szósszal, és parmezánnal megszórva tálald.

Tagliatelle krémsajttal és brokkoliszósszal

Hozzávalók:

  • 500 g brokkoli
  • 500 ml zöldségleves - kockából is jó
  • 300 g széles metélt
  • 100 g fűszeres krémsajt
  • 50 g frissen reszelt parmezán
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • bors

Mosd meg a brokkolit, oszd rózsákra, távolítsd el a torzsáját, és kockázd fel. Párold a rózsákat négy percig zöldséglében, majd öntsd le a levet, és tedd félre. Pucold meg, és vágd finomra a hagymát, a felolvasztott zsiradékban dinszteld együtt a brokkolirózsákkal, öntsd le 500 ml zöldséglével, és fedő alatt nyolc percig párold.

Főzd ki a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben a főzési útmutató szerint. Turmixold össze a brokkolit a zöldséglével. Keverd hozzá a krémsajtot és a 30 g reszelt parmezánt, majd add hozzá a rózsákat, és újból forrald fel. Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd össze a lecsepegtetett tésztával, a durvára őrölt borssal és a maradék parmezánnal.

Blog.hu ajánló