30 perces laktató vacsorák
Ha a napot nincs kedved a konyhában robotolva zárni, akkor kapd elő a tepsit, és üss össze egy ínycsiklandó rakottast.
Sonkás-sajtos kelbimbó
Hozzávalók:
- 75 dkg kelbimbó
- só, bors, szerecsendió
- 30 g vaj
- 20 dkg mascarpone
- 4 evőkanál fehérbor
- 1 tojás
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg sonka
- 30 g zsemlemorzsa
A megtisztított kelbimbót enyhén sós vízben, közepes hőmérsékleten 10 percig főzd. A vizet öntsd le róla, a kelbimbót borssal, sóval és szerecsendióval fűszerezd. Még melegen adj hozzá 10 g vajat.
A kelbimbót tedd tűzálló tálba.
A mascarponét keverd el a borral és a tojással. Fűszerezd borssal, sóval és szerecsendióval. A lereszelt sajtot és a felkockázott sonkát is keverd bele a krémbe, majd oszd el a kelbimbón. A zsemlemorzsával szórd meg a kelbimbót. A maradék vajat kis darabokban oszlasd el a massza tetején.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 percig süsd.
Rakott padlizsán
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dl paradicsomlé
- 1 dl olaj
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- só, bors, cukor
Vágd ujjnyi vastag karikákra a padlizsánokat, a szeleteket sózd be, forgasd meg lisztben, süsd ki forró olajban, és tedd félre. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold ízlés szerint paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. 150-200 fokon süsd meg, és forrón tálald.
Sajtos karfiol sonkával
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg karfiol - lehet mirelit is
- 15 dkg ementáli sajt
- 10 dkg teavaj
- 20 dkg gépsonka
- 1 csomó petrezselyemzöld
- só
- reszelt szerecsendió
A sós vízben előfőzött karfiolt tűzálló tálra téve szórd meg az apró kockára vágott sonkával és a reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítsd, majd szórj vajdarabkákat a tetejére. Annyi időre tedd a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a karfiolra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott hagyma
Hozzávalók:
- 5 vastag szál póréhagyma
- 3 darab paradicsom
- 2 édesköménygumó
- 12 dkg mozzarella sajt
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl tej
- 10 dkg reszelt parmezán
- 3 dkg vaj
- só
- őrölt bors
A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A paradicsomot szeleteld fel. A megmosott édesköményt vágd vékony szeletekre. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd apró kockákra. A póréhagymát, a paradicsomot és az édesköményt fektesd egy kivajazott tálba, sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot és a mozzarella-kockákat szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 25-30 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség