30 perces laktató vacsorák

Ha a napot nincs kedved a konyhában robotolva zárni, akkor kapd elő a tepsit, és üss össze egy ínycsiklandó rakottast.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sonkás-sajtos kelbimbó

Hozzávalók:

  • 75 dkg kelbimbó
  • só, bors, szerecsendió
  • 30 g vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg sonka
  • 30 g zsemlemorzsa

A megtisztított kelbimbót enyhén sós vízben, közepes hőmérsékleten 10 percig főzd. A vizet öntsd le róla, a kelbimbót borssal, sóval és szerecsendióval fűszerezd. Még melegen adj hozzá 10 g vajat.
A kelbimbót tedd tűzálló tálba.

A mascarponét keverd el a borral és a tojással. Fűszerezd borssal, sóval és szerecsendióval. A lereszelt sajtot és a felkockázott sonkát is keverd bele a krémbe, majd oszd el a kelbimbón. A zsemlemorzsával szórd meg a kelbimbót. A maradék vajat kis darabokban oszlasd el a massza tetején.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 percig süsd.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • só, bors, cukor

Vágd ujjnyi vastag karikákra a padlizsánokat, a szeleteket sózd be, forgasd meg lisztben, süsd ki forró olajban, és tedd félre. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold ízlés szerint paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. 150-200 fokon süsd meg, és forrón tálald.

Sajtos karfiol sonkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg karfiol - lehet mirelit is
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg teavaj
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • reszelt szerecsendió

A sós vízben előfőzött karfiolt tűzálló tálra téve szórd meg az apró kockára vágott sonkával és a reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítsd, majd szórj vajdarabkákat a tetejére. Annyi időre tedd a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a karfiolra.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 5 vastag szál póréhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 2 édesköménygumó
  • 12 dkg mozzarella sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors

A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A paradicsomot szeleteld fel. A megmosott édesköményt vágd vékony szeletekre. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd apró kockákra. A póréhagymát, a paradicsomot és az édesköményt fektesd egy kivajazott tálba, sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot és a mozzarella-kockákat szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 25-30 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük