30 perces laktató vacsorák
Ha a napot nincs kedved a konyhában robotolva zárni, akkor kapd elő a tepsit, és üss össze egy ínycsiklandó rakottast.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sonkás-sajtos kelbimbó

Hozzávalók:

  • 75 dkg kelbimbó
  • só, bors, szerecsendió
  • 30 g vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 tojás
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg sonka
  • 30 g zsemlemorzsa

A megtisztított kelbimbót enyhén sós vízben, közepes hőmérsékleten 10 percig főzd. A vizet öntsd le róla, a kelbimbót borssal, sóval és szerecsendióval fűszerezd. Még melegen adj hozzá 10 g vajat.
A kelbimbót tedd tűzálló tálba.

A mascarponét keverd el a borral és a tojással. Fűszerezd borssal, sóval és szerecsendióval. A lereszelt sajtot és a felkockázott sonkát is keverd bele a krémbe, majd oszd el a kelbimbón. A zsemlemorzsával szórd meg a kelbimbót. A maradék vajat kis darabokban oszlasd el a massza tetején.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 percig süsd.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • só, bors, cukor

Vágd ujjnyi vastag karikákra a padlizsánokat, a szeleteket sózd be, forgasd meg lisztben, süsd ki forró olajban, és tedd félre. Vajazz ki egy tűzálló edényt, és rétegesen tedd bele a padlizsánszeleteket. Rétegenként szórd meg reszelt sajttal, és locsold ízlés szerint paradicsomlével. A tetejére tegyél vajjal összedolgozott zsemlemorzsát. 150-200 fokon süsd meg, és forrón tálald.

Sajtos karfiol sonkával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg karfiol - lehet mirelit is
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg teavaj
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • reszelt szerecsendió

A sós vízben előfőzött karfiolt tűzálló tálra téve szórd meg az apró kockára vágott sonkával és a reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítsd, majd szórj vajdarabkákat a tetejére. Annyi időre tedd a sütőbe, amíg a sajt ráolvad a karfiolra.

Rakott hagyma

Hozzávalók:

  • 5 vastag szál póréhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 2 édesköménygumó
  • 12 dkg mozzarella sajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors

A megtisztított póréhagymát vágd vékony karikákra. A paradicsomot szeleteld fel. A megmosott édesköményt vágd vékony szeletekre. A mozzarellát csepegtesd le, és vágd apró kockákra. A póréhagymát, a paradicsomot és az édesköményt fektesd egy kivajazott tálba, sorokban, pikkelyszerűen, félig egymásra fektetve, majd az egészet sózd és borsozd meg. A tejszínt keverd össze a tejjel, és öntsd a zöldségekre. A lereszelt sajtot és a mozzarella-kockákat szórd a tetejére, majd morzsold rá a vajat. Helyezd a sütőbe, és süsd körülbelül 25-30 percig, míg a sajt aranybarnára nem olvad.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló