Házi, citromos hecsedlilekvár: a nagyi így tette el a csipkebogyót
Az ősz és a tél értékes termése a csipkebogyó, főzz belőle isteni lekvárt, ahogy nagyszüleink is tették!
Összesen 3670 találat.
Az ősz és a tél értékes termése a csipkebogyó, főzz belőle isteni lekvárt, ahogy nagyszüleink is tették!
Az illatos, zamatos, kevert tészta tetején sült banándarabok olyan csábítóak!
A selymes, édes gesztenyekrémet kenheted a kenyeredre, és a sütiket is megtöltheted vele.
Ha az almákat megkaramellizálod, mielőtt a tésztába teszed, még finomabb lesz a süti.
Márton-napra a lúdlábtortánál nincs tökéletesebb desszert. Ha sütöttél már piskótát, ez is sikerülni fog.
A kókuszkrémes, csokis sütit egyszerűbb elkészíteni, mint egy piskótát, és mindenki rájár majd.
A csodás sztracsatellatorta alapja egyszerű piskóta, amit a lágy, vaníliás krém és a jó adag tejszínhab tesz igazán ellenállhatatlanná.
A birsalma fanyar ízét a méz és a kellemes fűszerek jól ellensúlyozzák.
Ez a gesztenyés süti sokáig puha, foszlós marad. A tölteléket pedig házi masszából is elkészítheted.
Ki ne csábulna el a puha, krémes, csokis-banános piskótatekercstől?
A krémes sütik minden alkalmat megédesítenek, és feldobják a szürke hétköznapokat is. Ezeket mindenki villámgyorsan elkapkodja.
A fanyar birsalmát ne csak kompótba tedd, a puha, illatos muffint is feldobhatod vele.
Az egyszerű főzött krémmel töltött, illatos mézes sütivel bárkit elvarázsolhatsz.
A híres, mennyei svéd mandulatortából akkor is ehetsz, ha gluténmentes diétán vagy.
A pihe-puha, illatos palacsintát almadarabok teszik még csábítóbbá.
Az illatozó, foszlós kalácsnál jobbat nem is kínálhatsz reggelire. Dióval megtöltve még ellenállhatatlanabb.
A csokis sütikkel nem lehet betelni. A klasszikusok mellett ideje újdonságok után nézni!
A gesztenyés csokitorta alapja hihetetlenül lágy, a krém pedig ellenállhatatlan.
A kicsit szárazabb sütikkel csodát tesz a sűrű, fűszeres narancsszósz.
Az illatos birsalmalekvárt már a nagyi is így készítette. Nincs benne tartósítószer, viszont kellemesen fűszeres.
A legendás szuflé vagy felfújt kevésbé nehéz, mint gondolnád, csak figyelj egy-két dologra az elkészítés során.
A csokitorta finom, puha, olajos piskótából készül, a bele kerülő tejszínes krém csábítóan selymes, és nagyon finom.
A mákos guba akkor az igazi, ha nem száraz, de nem is tocsogós, a kifli pedig kicsit ropogós.
Az ősz és a tél kedvence a gesztenye, amit a kuglófba is becsempészhetsz.
Mákos céklatorta lett az év gyógynövényes, házi, cukormentes tortája.
Nem túl édes, szolidan mákos, házi szilvalekvárral pedig fantasztikus a régimódi piskóta.
A jellegzetes illatú, egyszerre fanyar és édeskés birsalmasajt megunhatatlan. Évről évre el kell készíteni.
A diós kevert sütihez még a mérleget sem kell elővenned, kimérheted bögrével a hozzávalókat.
Leveles tésztából a legegyszerűbb elkészítened a mutatós, körtés sütit.
A mézédes őszi csemegéből egyszerűen isteni tökkenyeret készíthetsz. Keleszteni nem, csak keverni kell a tésztát.