Foszlós rugelach lekvárral töltve: így lesz tökéletes a tekercs tésztája
A rugelach, avagy a formás kis tekercs nagyon puha, pedig keleszteni sem kell.
A rugelach külsőre olyan, mint a kis croissant, csak az elkészítése kevésbé bonyolult. Régen a szegény zsidó családok édessége volt. A tésztája nagyon puha a belekerülő tejfölnek vagy aludttejnek köszönhetően. Mostanában gyakran kevernek bele krémsajtot is.

Lekváros rugelach
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 20 dkg lekvár
Elkészítés:
Az átszitált, sóval vegyített lisztet morzsold össze a vajjal. A krémsajtot, a tojássárgáját és a tejfölt keverd ki jól, majd add hozzá a lisztes masszát. Alaposan dolgozd ki a tésztát, majd vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd a hűtőbe 30 percre.
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 30 centis, kerek lappá. Átlósan vágd 16-felé, és egyenként töltsd meg mindegyiket, majd tekerd fel. Kend meg egy felvert tojásfehérjével, sorakoztasd a tésztákat sütőpapírral felvert tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.


Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció