Foszlós rugelach lekvárral töltve: így lesz tökéletes a tekercs tésztája
A rugelach, avagy a formás kis tekercs nagyon puha, pedig keleszteni sem kell.

Foszlós rugelach lekvárral töltve: így lesz tökéletes a tekercs tésztája
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rugelach külsőre olyan, mint a kis croissant, csak az elkészítése kevésbé bonyolult. Régen a szegény zsidó családok édessége volt. A tésztája nagyon puha a belekerülő tejfölnek vagy aludttejnek köszönhetően. Mostanában gyakran kevernek bele krémsajtot is. 

Lekváros rugelach

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Az átszitált, sóval vegyített lisztet morzsold össze a vajjal. A krémsajtot, a tojássárgáját és a tejfölt keverd ki jól, majd add hozzá a lisztes masszát. Alaposan dolgozd ki a tésztát, majd vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd a hűtőbe 30 percre.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 30 centis, kerek lappá. Átlósan vágd 16-felé, és egyenként töltsd meg mindegyiket, majd tekerd fel. Kend meg egy felvert tojásfehérjével, sorakoztasd a tésztákat sütőpapírral felvert tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük