Foszlós rugelach lekvárral töltve: így lesz tökéletes a tekercs tésztája
A rugelach, avagy a formás kis tekercs nagyon puha, pedig keleszteni sem kell.

Foszlós rugelach lekvárral töltve: így lesz tökéletes a tekercs tésztája
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

A 30 éves modell ilyen dögös két gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

Megváltozik a bőröd, ha ezt eszed: a tökmag olcsó, és tele van antioxidánsokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rugelach külsőre olyan, mint a kis croissant, csak az elkészítése kevésbé bonyolult. Régen a szegény zsidó családok édessége volt. A tésztája nagyon puha a belekerülő tejfölnek vagy aludttejnek köszönhetően. Mostanában gyakran kevernek bele krémsajtot is. 

Lekváros rugelach

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 20 dkg lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Az átszitált, sóval vegyített lisztet morzsold össze a vajjal. A krémsajtot, a tojássárgáját és a tejfölt keverd ki jól, majd add hozzá a lisztes masszát. Alaposan dolgozd ki a tésztát, majd vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd a hűtőbe 30 percre.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 30 centis, kerek lappá. Átlósan vágd 16-felé, és egyenként töltsd meg mindegyiket, majd tekerd fel. Kend meg egy felvert tojásfehérjével, sorakoztasd a tésztákat sütőpapírral felvert tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük