A tökéletes marcipános bevonat: ezzel minden tortát feldobhatsz
Nem kell mestercukrásznak lenned, hogy csodás marcipános bevonatot készíts. Vess be néhány trükköt, és még könnyebb dolgod lesz.

A tökéletes marcipános bevonat: ezzel minden tortát feldobhatsz
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A marcipánnal borított torta nemcsak finom, de mindig menő. A legegyszerűbb tortán is sokat dob, és nagy előnye még, hogy könnyen formázható. Bár saját magad is készíthetsz marcipánt, díszítéshez jobb, ha boltit vásárolsz. Akkor is bátran próbálkozhatsz vele, ha nincs jó kézügyességed, vagy soha nem próbáltad még. 

Marcipános bevonat

Hozzávalók:

  • marcipánmassza
Recept idők

Elkészítés:

Könnyebben boldogulsz a marcipánnal, ha a tortát egy nappal korábban megsütöd, megtöltöd a krémmel, és hagyod jól megdermedni. Tejszínes tortákat nem ajánlott marcipánnal bevonni, hisz a tejszín feláztathatja a dekorációt. Díszítés előtt egy nyújtódeszkát vagy szilikonlapot szórj meg porcukorral vagy keményítővel, majd kicsit gyúrd át a szoba-hőmérsékletű marcipánmasszát. Így a kézmelegtől még lágyabb lesz, könnyen kezelhetővé válik. A tetejére is szórj cukrot, hogy a massza a sodrófához se ragadjon.

Nyújtsd ki a marcipánt akkorára, hogy szépen fedje mindenhol a tortát. Ügyelj arra is, hogy ne legyen se túl vékony, se túl vastag a bevonó. A legjobb, ha három-öt milliméteres a marcipán. Óvatosan nyúlj alá, és kézzel rakd a torta tetejére. Talán még egyszerűbb, ha feltekered a nyújtófára, és úgy fordítod a sütire. Igazgasd el a marcipánt, figyelj arra, hogy mindenhol sima legyen. A felesleget vágd le, majd díszítheted még figurákkal. Tartsd száraz, hűvös helyen. Jobb helye van a hideg kamrában, mint a hűtőszekrényben. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük