A tökéletes marcipános bevonat: ezzel minden tortát feldobhatsz

Nem kell mestercukrásznak lenned, hogy csodás marcipános bevonatot készíts. Vess be néhány trükköt, és még könnyebb dolgod lesz.

A tökéletes marcipános bevonat: ezzel minden tortát feldobhatsz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A marcipánnal borított torta nemcsak finom, de mindig menő. A legegyszerűbb tortán is sokat dob, és nagy előnye még, hogy könnyen formázható. Bár saját magad is készíthetsz marcipánt, díszítéshez jobb, ha boltit vásárolsz. Akkor is bátran próbálkozhatsz vele, ha nincs jó kézügyességed, vagy soha nem próbáltad még. 

Marcipános bevonat

Hozzávalók

  • marcipánmassza
Recept idők

Elkészítés:

Könnyebben boldogulsz a marcipánnal, ha a tortát egy nappal korábban megsütöd, megtöltöd a krémmel, és hagyod jól megdermedni. Tejszínes tortákat nem ajánlott marcipánnal bevonni, hisz a tejszín feláztathatja a dekorációt. Díszítés előtt egy nyújtódeszkát vagy szilikonlapot szórj meg porcukorral vagy keményítővel, majd kicsit gyúrd át a szoba-hőmérsékletű marcipánmasszát. Így a kézmelegtől még lágyabb lesz, könnyen kezelhetővé válik. A tetejére is szórj cukrot, hogy a massza a sodrófához se ragadjon.

Nyújtsd ki a marcipánt akkorára, hogy szépen fedje mindenhol a tortát. Ügyelj arra is, hogy ne legyen se túl vékony, se túl vastag a bevonó. A legjobb, ha három-öt milliméteres a marcipán. Óvatosan nyúlj alá, és kézzel rakd a torta tetejére. Talán még egyszerűbb, ha feltekered a nyújtófára, és úgy fordítod a sütire. Igazgasd el a marcipánt, figyelj arra, hogy mindenhol sima legyen. A felesleget vágd le, majd díszítheted még figurákkal. Tartsd száraz, hűvös helyen. Jobb helye van a hideg kamrában, mint a hűtőszekrényben. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük