Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni
Stresszmentesen, gyorsan elkészítheted a babapiskótás-gesztenyés sütit. Az azonban nem árt neki, ha pihenteted a hűtőben.

Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minden gesztenyeimádót könnyű levenni a lábáról ezzel a sütivel. A csodás édesség abban hasonlít a tiramisura, hogy mascarpone és babapiskóta is kell hozzá. A krémbe azonban jócskán kerül gesztenye is. A tortaforma helyett használhatsz tálat vagy őzgerincformát. Pihentesd a sütit tálalás előtt legalább négy-hat órán át, hogy a babapiskóta is megpuhuljon, így sokkal könnyebben tudod majd szeletelni.

Babapiskótás, gesztenyés süti

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum

A krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sült vagy főtt gesztenye
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a gesztenyét szobahőmérsékleten olvaszd ki, majd villával nyomkodd szét. A tejet keverd össze a rummal, és egyesével mártsd bele egy pillanatra a babapiskótákat. Fontos, hogy ne ázzanak szét. Rakd a piskótákat szorosan egymás mellé egy tortaformába vagy tálba.

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá a gesztenyepürét, a kisebb darabokra vágott sült vagy főtt gesztenyét és a mascarponét. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, és forgasd a masszához. Egyengesd a babapiskótákra, a tetejére rakhatsz gesztenyedarabokat, mazsolát, diót, vagy csokival is leöntheted. 

Képek: Getty Images.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük