Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni
Stresszmentesen, gyorsan elkészítheted a babapiskótás-gesztenyés sütit. Az azonban nem árt neki, ha pihenteted a hűtőben.

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)
Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »
Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »
Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Minden gesztenyeimádót könnyű levenni a lábáról ezzel a sütivel. A csodás édesség abban hasonlít a tiramisura, hogy mascarpone és babapiskóta is kell hozzá. A krémbe azonban jócskán kerül gesztenye is. A tortaforma helyett használhatsz tálat vagy őzgerincformát. Pihentesd a sütit tálalás előtt legalább négy-hat órán át, hogy a babapiskóta is megpuhuljon, így sokkal könnyebben tudod majd szeletelni.
Babapiskótás, gesztenyés süti
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 25 dkg babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 evőkanál rum
A krémhez
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg vaj
- 15 dkg sült vagy főtt gesztenye
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Ha szükséges, a gesztenyét szobahőmérsékleten olvaszd ki, majd villával nyomkodd szét. A tejet keverd össze a rummal, és egyesével mártsd bele egy pillanatra a babapiskótákat. Fontos, hogy ne ázzanak szét. Rakd a piskótákat szorosan egymás mellé egy tortaformába vagy tálba.
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá a gesztenyepürét, a kisebb darabokra vágott sült vagy főtt gesztenyét és a mascarponét. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, és forgasd a masszához. Egyengesd a babapiskótákra, a tetejére rakhatsz gesztenyedarabokat, mazsolát, diót, vagy csokival is leöntheted.
Képek: Getty Images.

Még több recept