Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni

Stresszmentesen, gyorsan elkészítheted a babapiskótás-gesztenyés sütit. Az azonban nem árt neki, ha pihenteted a hűtőben.

Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden gesztenyeimádót könnyű levenni a lábáról ezzel a sütivel. A csodás édesség abban hasonlít a tiramisura, hogy mascarpone és babapiskóta is kell hozzá. A krémbe azonban jócskán kerül gesztenye is. A tortaforma helyett használhatsz tálat vagy őzgerincformát. Pihentesd a sütit tálalás előtt legalább négy-hat órán át, hogy a babapiskóta is megpuhuljon, így sokkal könnyebben tudod majd szeletelni.

Babapiskótás, gesztenyés süti

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum

A krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sült vagy főtt gesztenye
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a gesztenyét szobahőmérsékleten olvaszd ki, majd villával nyomkodd szét. A tejet keverd össze a rummal, és egyesével mártsd bele egy pillanatra a babapiskótákat. Fontos, hogy ne ázzanak szét. Rakd a piskótákat szorosan egymás mellé egy tortaformába vagy tálba.

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá a gesztenyepürét, a kisebb darabokra vágott sült vagy főtt gesztenyét és a mascarponét. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, és forgasd a masszához. Egyengesd a babapiskótákra, a tetejére rakhatsz gesztenyedarabokat, mazsolát, diót, vagy csokival is leöntheted. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük