Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni
Stresszmentesen, gyorsan elkészítheted a babapiskótás-gesztenyés sütit. Az azonban nem árt neki, ha pihenteted a hűtőben.

Babapiskótás, gesztenyés süti: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Minden gesztenyeimádót könnyű levenni a lábáról ezzel a sütivel. A csodás édesség abban hasonlít a tiramisura, hogy mascarpone és babapiskóta is kell hozzá. A krémbe azonban jócskán kerül gesztenye is. A tortaforma helyett használhatsz tálat vagy őzgerincformát. Pihentesd a sütit tálalás előtt legalább négy-hat órán át, hogy a babapiskóta is megpuhuljon, így sokkal könnyebben tudod majd szeletelni.

Babapiskótás, gesztenyés süti

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum

A krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sült vagy főtt gesztenye
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a gesztenyét szobahőmérsékleten olvaszd ki, majd villával nyomkodd szét. A tejet keverd össze a rummal, és egyesével mártsd bele egy pillanatra a babapiskótákat. Fontos, hogy ne ázzanak szét. Rakd a piskótákat szorosan egymás mellé egy tortaformába vagy tálba.

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a porcukrot robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá a gesztenyepürét, a kisebb darabokra vágott sült vagy főtt gesztenyét és a mascarponét. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, és forgasd a masszához. Egyengesd a babapiskótákra, a tetejére rakhatsz gesztenyedarabokat, mazsolát, diót, vagy csokival is leöntheted. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük