Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Az extra gyors, ellenállhatatlan, narancsos-rumos gesztenyegolyó receptje jól jön az év végi hajrában.

Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jó, ha van minél több bevált, bármikor összedobható, bármilyen alkalomra kiváló édesség a tarsolyodban. Ez a recept pont ilyen. A gesztenyegolyókat a narancs és a kakaó fejedelmivé varázsolja. Ha csak felnőtteket kínálsz meg az édességgel, a narancslé helyett narancslikőrt is önthetsz a masszába. 

Gesztenyegolyók receptje

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 ml rumaroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0.5 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, olvaszd fel a gesztenyemasszát, majd villával törd össze. Rakd hozzá a porcukrot, a darált kekszet, a fahéjat, locsold meg rumaromával és a narancs frissen facsart levével. Gyúrd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle tetszőleges méretű, egyforma nagyságú golyókat. Egyesével hempergesd meg a kakaóporban. Pakold a gesztenyés édességeket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább négy-hat órán át, de akár rögtön eheted is. 

Ezt is szeretjük