Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Az extra gyors, ellenállhatatlan, narancsos-rumos gesztenyegolyó receptje jól jön az év végi hajrában.

Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Gyengéd arcradírok száraz foltok ellen: kisimítják és puhává varázsolják a bőrt »

Elegáns és nőies frizura nagyobb alkalomra – Nem kell hozzá fodrász »

Mennyei mangósmoothie rostokkal és antioxidánsokkal: méregtelenít és fiatalítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jó, ha van minél több bevált, bármikor összedobható, bármilyen alkalomra kiváló édesség a tarsolyodban. Ez a recept pont ilyen. A gesztenyegolyókat a narancs és a kakaó fejedelmivé varázsolja. Ha csak felnőtteket kínálsz meg az édességgel, a narancslé helyett narancslikőrt is önthetsz a masszába. 

Gesztenyegolyók receptje

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 30 dkg keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 ml rumaroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0.5 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, olvaszd fel a gesztenyemasszát, majd villával törd össze. Rakd hozzá a porcukrot, a darált kekszet, a fahéjat, locsold meg rumaromával és a narancs frissen facsart levével. Gyúrd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle tetszőleges méretű, egyforma nagyságú golyókat. Egyesével hempergesd meg a kakaóporban. Pakold a gesztenyés édességeket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább négy-hat órán át, de akár rögtön eheted is. 

Ezt is szeretjük