Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Az extra gyors, ellenállhatatlan, narancsos-rumos gesztenyegolyó receptje jól jön az év végi hajrában.

Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »

Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jó, ha van minél több bevált, bármikor összedobható, bármilyen alkalomra kiváló édesség a tarsolyodban. Ez a recept pont ilyen. A gesztenyegolyókat a narancs és a kakaó fejedelmivé varázsolja. Ha csak felnőtteket kínálsz meg az édességgel, a narancslé helyett narancslikőrt is önthetsz a masszába. 

Gesztenyegolyók receptje

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 30 dkg keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 ml rumaroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0.5 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, olvaszd fel a gesztenyemasszát, majd villával törd össze. Rakd hozzá a porcukrot, a darált kekszet, a fahéjat, locsold meg rumaromával és a narancs frissen facsart levével. Gyúrd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle tetszőleges méretű, egyforma nagyságú golyókat. Egyesével hempergesd meg a kakaóporban. Pakold a gesztenyés édességeket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább négy-hat órán át, de akár rögtön eheted is. 

Ezt is szeretjük