Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Az extra gyors, ellenállhatatlan, narancsos-rumos gesztenyegolyó receptje jól jön az év végi hajrában.

Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jó, ha van minél több bevált, bármikor összedobható, bármilyen alkalomra kiváló édesség a tarsolyodban. Ez a recept pont ilyen. A gesztenyegolyókat a narancs és a kakaó fejedelmivé varázsolja. Ha csak felnőtteket kínálsz meg az édességgel, a narancslé helyett narancslikőrt is önthetsz a masszába. 

Gesztenyegolyók receptje

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 30 dkg keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 ml rumaroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0.5 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, olvaszd fel a gesztenyemasszát, majd villával törd össze. Rakd hozzá a porcukrot, a darált kekszet, a fahéjat, locsold meg rumaromával és a narancs frissen facsart levével. Gyúrd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle tetszőleges méretű, egyforma nagyságú golyókat. Egyesével hempergesd meg a kakaóporban. Pakold a gesztenyés édességeket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább négy-hat órán át, de akár rögtön eheted is. 

Ezt is szeretjük