Puha, nutellás túrógombóc: ezek az arányok mindig beválnak
Fokozd az élvezetet! A túrógombóc önmagában is finom desszert, hát még Nutellával!

Puha, nutellás túrógombóc: ezek az arányok mindig beválnak
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

5 nőies frizura, aminek nem árt a tavaszi eső: egy kis víz nem tesz kárt bennük »

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrógombócot egyáltalán nem nehéz elkészíteni, mégis bárkinek meggyűlhet vele a baja. Akkor sem jó, ha szétesik, és akkor sem, ha túl kemény. Ha eddig még nem találtál rá a helyes arányokra, akkor ezt a receptet próbáld ki! A Nutellát érdemes egy-két órával a gombóckészítés előtt betenni a hűtőbe. Ezt a mennyiséget több adagban tudod kifőzni. 

Nutellás túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

A gombócokhoz

  • 50 dkg tehéntúró
  • 14 dkg gríz
  • 8 dkg Nutella
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál só

A forgatáshoz

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát. Közben kevergesd, nehogy megégjen! A túrót nyomkodd össze villával, dolgozd össze a tojások sárgájával, rakd hozzá a grízt, a vaníliás cukrot, a sót, végül forgasd hozzá a felvert tojásfehérjét. Pihentesd legalább fél-egy órán keresztül, hogy a dara megdagadjon. Formázz tetszőleges nagyságú gombócokat, és mindegyik közepébe rakj egy kiskanál Nutellát. 

Egy fazékban kezdj vizet forralni. Amikor lobog, pakold bele a gombócokat, és főzd körülbelül 8-10 percig. Amikor feljönnek a víz tetejére, várj még egy-két percig. Utána vágj ketté egy gombócot, és, ha a belseje homogén, szedd ki.
Forgasd meg a pirított zsemlemorzsában, és már tálalhatod is. 

Ezt is szeretjük